Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Επίσκεψη του Δ. Κουτσούμπα στο Ναυπηγείο του Νεώριου Σύρου (ΦΩΤΟ)

Στο Ναυπηγείο του Νεώριου βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Συναντήθηκε με τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε απεργία από τις 18 Απρίλη, συζήτησε μαζί τους και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη Σύρο.
Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν το ΚΚΕ για τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους, τόσο με τις παρεμβάσεις του στη Βουλή, όσο και με την ακούραστη δράση της Κομματικής Οργάνωσης του
νησιού. Στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί τριών μηνών, ενώ, όπως τόνισαν, ο απεργιακός αγώνας έχει γονατίσει πολλούς οικονομικά και έχει δημιουργήσει δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουν δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μεταξύ τους και έχοντας τη βοήθεια της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα, εξέφρασαν την ανασφάλεια που αντιμετωπίζουν όσον αφορά το μέλλον του ναυπηγείου.
Την ξεκάθαρη θέση του ΚΚΕ, πως για τη συρρίκνωση της ναυπηγικής βιομηχανίας δεν ευθύνονται οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εργαζομένων, υπενθύμισε ο Δ. Κουτσούμπας. Αναφέρθηκε στην πολιτική της ΕΕ, στους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που επιβάλλει οδηγώντας σε συρρίκνωση τα ναυπηγεία της Ελλάδας, με την έγκριση των ελληνικών κυβερνήσεων. Όπως εξήγησε, μια σειρά κρουαζιερόπλοια ναυπηγούνται σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης ενώ το εφοπλιστικό κεφάλαιο επιλέγει και ναυπηγεία χωρών όπως η Κίνα, επωφελούμενο από τις συνθήκες γαλέρας που επικρατούν για τους εργαζόμενους σε αυτά.
Δεν αρκούν οι ξεχωριστές εστίες αντίστασης, όπως αυτή που συντηρούν οι εργαζόμενοι με την απεργία τους, τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας και επισήμανε την ανάγκη για ανασύνταξη συνολικά του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση του ΚΚΕ για διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας και εξήγησε τι σημαίνει αυτή για τον κλάδο της Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Η διαφορετική αυτή συνολική αντίληψη, υπογράμμισε, δεν εμποδίζει το ΚΚΕ να κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, παλεύοντας για να λύνονται οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων. Διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει και στη δική τους περίπτωση και υπενθύμισε πως ήδη έχει κατατεθεί Επίκαιρη Ερώτηση, η οποία δεν έχει έρθει όμως ακόμα για συζήτηση στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: