Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-Τ


Συνάδελφοι, Συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό της κατήφορο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ψήφισε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα νέο πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, όπως οι πλειστηριασμοί και κατασχέσεις κατοικιών και επιχειρήσεων, ακόμη και της πρώτης  κατοικίας, νέους φόρους και χαράτσια για τα λαϊκά στρώματα και βέβαια νέα προνόμια, επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο (τραπεζίτες, εφοπλιστές κ.α). Με
περίσσιο θράσος και αναλγησία, «η δεύτερη φορά αριστερή» συγκυβέρνηση και ο Τσίπρας, μετέτρεψαν την προεκλογική τους παντιέρα, «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη» σε «κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη»!!!, υλοποιώντας κατά γράμμα όλες τις επιταγές του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, κάνοντας απόλυτα καθαρό προς όλους με τίνος το μέρος είναι. Στόχος τους ήταν και είναι η απόλυτη εξαθλίωση μας χάριν της υψηλής κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρήσεων, της ανάπτυξης τους.
Έτσι προχωρούν τώρα στην ολοκληρωτική κατεδάφιση κάθε έννοιας Δημόσιας, Κοινωνικής Ασφάλισης, τόσο σε επίπεδο συντάξεων (νέα μείωση, ενοποίηση ταμείων, επαναπροσδιορισμό συντάξεων κλπ), όσο και στην Υγεία, Περίθαλψη, με νέα μείωση της κρατικής νοσοκομειακής και φαρμακευτικής δαπάνης και νέα δική μας επιβάρυνση. Αδιάψευστος μάρτυς μας ο κρατικός Προϋπολογισμός που κατατέθηκε μόλις χθες και προβλέπει 1,8 δις μειώσεις στις συντάξεις, μείωση όλων των επιδομάτων κατά 50%, συνολικά 5,8 δις από φόρους και χαράτσια.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας είχαμε πει ότι και αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, δεν πρόκειται να σταματήσουν τις αντιλαϊκές, αντιασφαλιστικές, αντισυνταξιουχικές τους πολιτικές αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τον αγώνα μας. Δεν πρόκειται να νοιαστούν για τα ξεσπιτωμένα νοικοκυριά, δεν τους απασχολεί αν θα πεθαίνουμε στους διαδρόμους των νοσοκομείων.
Μόνο με αγώνα μαζικό, ενωτικό, ανυποχώρητο σαν τάξη προς τάξη μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας, την αξιοπρέπεια στη ζωή για μας και τα παιδιά μας. Ας γίνει συνείδηση αυτό στον καθένα και σε όλους μας πως μόνο έτσι θα σώσουμε τα σπίτια μας από τους τραπεζικούς γύπες, μόνο έτσι δεν θα γίνουμε παρίες και σκλάβοι στον 21ο αιώνα. Όλοι μαζί μπορούμε να κατακτήσουμε το δίκιο μας, τα δικαιώματά μας, κανείς άλλος δεν πρόκειται να μας τα χαρίσει.
 Όλοι τώρα στο δρόμο του αγώνα, Όλοι στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις την Πέμπτη 26/11/2015. Στην Αθήνα Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά ), ώρα 10.00 π.μ. και  σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
ΚΑΜΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ- ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ-ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ –ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ & ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.                   
                                                        Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: