Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Πολιτική εκδήλωση της ΚΟΒ Κωμιακής του ΚΚΕ για τα 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ

Συμπληρώνονται φέτος 97 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ. Ολόκληρος ο 20ος αιώνας σημαδεύτηκε από γεγονότα μεγάλης ιστορικής σημασίας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις με την αμέριστη στήριξη του εγγλέζικου και αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, ασκώντας  ένοπλη και θεσμική κρατική βία, σταθεροποίησαν την αστική εξουσία. Οι κοινωνικές αντιθέσεις χρόνο με το χρόνο οδηγούνταν σε ασυμφιλίωτη όξυνση. Το ΚΚΕ όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο ακούραστος οργανωτής της εργατικής – λαϊκής πάλης. Δεν υπάρχει δικαίωμα του λαού, που να μη βρήκε στο πρόσωπο και τη δράση του ΚΚΕ τον πιο αποφασιστικό υπερασπιστή.....

Το ΚΚΕ δε συμφιλιώθηκε με την αστική ιδεολογία του εθνικισμού, αντιπαρατέθηκε μαζί της. Συνέβαλε στην ανάπτυξη της συνείδησης που αφορά τα πραγματικά εθνικά συμφέροντα, τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού. Μιας συνείδησης αντίθετης από αυτήν της αστικής τάξης, που εμφανίζει τα ταξικά της συμφέροντα ως συμφέροντα όλων. Εξίσου αντίθετο είναι το ΚΚΕ με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, που αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου ιμπεριαλιστικού νομίσματος. Ο πατριωτισμός του ΚΚΕ είναι άρρηκτα δεμένος με τον προλεταριακό διεθνισμό, ταυτίζεται με την πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού.
Το κόμμα μας αντιμετωπίζει ενιαία τα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων και τα δικαιώματα των οικονομικών μεταναστών, που είναι και αυτοί θύματα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης της Ελλάδας. Η ιστορία του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, του κινήματος της νεολαίας, της προοδευτικής διανόησης, καθώς και του αγροτικού και των μεσαίων στρωμάτων της πόλης, έχει παντού και πάντα να επιδείξει την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών.
Αποδείχτηκε, πως όταν υπάρχει μια πρωτοπορία έτοιμη και αποφασισμένη, η λαϊκή ανταπόκριση στο κάλεσμα θα έρθει. Ο συσχετισμός των δυνάμεων δε μένει παγιωμένος. Ο 21ος θα είναι ο αιώνας της αναζωογόνησης του κομμουνιστικού κινήματος, ο αιώνας νέων κοινωνικών επαναστάσεων, που θα φέρουν με μεγαλύτερη ωριμότητα και σταθερότητα την εργατική τάξη και τις άλλες λαϊκές δυνάμεις στην πολιτική εξουσία. Οι κοινωνικές αντιθέσεις είναι ασυμφιλίωτες και οξύνονται, σε πείσμα των απολογητών του καπιταλισμού
Στα πλαίσια της συμπλήρωσης των 97 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, το Σάββατο 12 Δεκέμβρη στις 18:30 μμ.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
-Προβολή φωτογραφικού υλικού
-Προβολή βίντεο για τον Δεκέμβρη του ‘44
-Αφιέρωμα στον Κωμιακίτη κομμουνιστή Μήτσο Λεβογιάννη (Μπαρμπα-Μήτσο)
-Έκθεση βιβλίου από τη Σύγχρονη Εποχή
Θα μιλήσει η ΕΥΔΟΚΙΑ ΨΑΡΡΑ μέλος της Τ.Ο. Κυκλάδων του ΚΚΕ

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ - ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Κ.Ο.Β. ΚΩΜΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια: