Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ο Σύλλογος Σκαδιωτών - Μεσωτών θα πραγματοποιήσει εκδρομή στους Δελφούς Κυριακή 03/04/16

Την Κυριακή 03/04/16 ο Σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει εκδρομή στους Δελφούς. 
Ώρα αναχώρησης 07:30´π.μ. από το τέρμα Άνω Κυψέλης. 
Η διαδρομή θα έχει ως εξής: Λειβαδιά, Γαλαξείδι, Δελφοί, και Αράχωβα. 
Είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να βρεθούμε για άλλη μια φορά μαζί, σε όμορφα μέρη της Πατρίδας μας και το σίγουρο είναι πως θα περάσουμε πολύ ωραία. 

Στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών θα γίνει ξενάγηση από την Βασιλική Ιακώβου Μαύρου.
Τηλ. για κρατήσεις θέσεων: Αθηνά Χωριανοπούλου-Πιτταρά 6977146173 και Ανδρέας Παπαιωάννου 6936000091.
Τιμή εισιτηρίου (για το πούλμαν) είναι δώδεκα ευρώ.Η ζήτηση είναι πολύ μεγάλη, οπότε κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέχρι Παρασκευή και ώρα 19:30'.


 

Στους Δελφούς, στα χνάρια της Πυθίας

 Φωτό: Δήμος Δελφών
Φωτό: Δήμος Δελφών
Ανεβαίνοντας στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο για να τον περπατήσουμε, η Κασταλία πηγή μας περιμένει πρώτη. Χαρακτηριστικό μνημείο είναι επίσης ο θόλος του ιερού της Αθηνάς Προναίας. Στη συνέχεια περνάμε από το άλλο εντυπωσιακό οικοδόμημα, του Θησαυρού των Αθηναίων. Μέσω της Ιεράς Οδού, το αρχαίο θέατρο παρακάτω εντυπωσιάζει σε μέγεθος και μεγαλείο. Λίγο παραπέρα βρισκόμαστε στο στάδιο των Δελφών όπου διεξάγονταν τα Πύθια, οι σημαντικότεροι αθλητικοί αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς. Το σημαντικότερο οικοδόμημα είναι ο περίφημος δωρικός ναός του Απόλλωνα. Μέσα βρισκόταν ο «ομφαλός της γης», το σημείο συνάντησης δύο αετών που κατά το μύθο λέγεται ότι άφησε ο Δίας προς Ανατολή και Δύση μέχρι που συναντήθηκαν στους Δελφούς. Στο ιερό του, η Πυθία έδινε τους χρησμούς της μασώντας φύλλα δάφνης και μυρίζοντας θυμίαμα καμμένων βοτάνων. Το Μουσείο των Δελφών μας υποδέχεται με το κάθισμα της Πυθίας. Τα βλέμματα αιχμαλωτίζουν ο φημισμένος χάλκινος Ηνίοχος και το γλυπτό του «ομφαλού» με τα τεράστια γλυπτά του ναού του Απόλλωνα γύρω του. Η Σφίγγα των Ναξίων στέκεται «άγρυπνος φρουρός», ενώ παραπέρα θαυμάζουμε τμήματα των γλυπτών του θησαυρού των Σιφναίων και των Αθηναίων όπως και τους «κούρους του Άργους».
Στη σύγχρονη πόλη των Δελφών, καθίστε για μαγειρευτά στο «Πατρικό μας». Εκπληκτική θέα και ιδιαίτερες γεύσεις στην ταβέρνα «Επίκουρος». Η οικογενειακή ταβέρνα «Βάκχος» φημίζεται για σπιτικά μαγειρευτά και πιάτα με κυνήγι από τον Παρνασσό.

Μίλτος Αττάρτ

Δεν υπάρχουν σχόλια: