Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα θέμα σύσκεψης υπό το ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Cyclades Voice

Σύσκεψη για το ζήτημα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ.) Απόλλωνα Νάξου πραγματοποιείται στη Σύρο από υπηρεσιακούς παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου με τη συμμετοχή μάλιστα του ασκούντος χρέη Γενικού Γραμματέα, Νικόλαου Θεοδωρίδη, ενώ έχει προσκληθεί και βρίσκεται γι αυτό το λόγο στη Σύρο ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης...Επίσης, το τρέχον τριήμερο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα εξεταστεί.....
επίλυση υπηρεσιακών θεμάτων που αφορούν τον Νομό Κυκλάδων και θα διεξαχθεί έλεγχος των Υπηρεσιών.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην εν λόγω σύσκεψη που συγκαλείται, για το ζήτημα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΒΙΟ.ΚΑ.) Απόλλωνα Νάξου, εκτός από τοκ κ. Θεοδωρίδη, θα συμμετέχουν ο Αν. Γενικός Διευθυντής ΧΩ.ΠΕ.ΠΟ, Πολύκαρπος Πολυχρονάκης, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Εσωτερικών, Ειρήνη Πετράκη και ο Αν. Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Εσωτερικού Ελέγχου, Σωτήριος Παπαβασιλείου, ο οποίος ειδικότερα και σε συνεργασία με τον Αν. Προϊστάμενο Δ/νσης Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Αιγαίου, είναι αρμόδιος για διευθέτηση ζητημάτων σχετικά με καταγγελίες πολιτών αναφορικά με Δήμους του Ν. Κυκλάδων.
Είναι προφανές, ότι το ζήτημα της υφιστάμενης εγκατάστασης του ΒΙΟΚΑ Απόλλωνα, η λειτουργία του οποίου έχει προκαλέσει αλλεπάλληλες καταγγελίες τόσο για περιβαλλοντικά ζητήματα  όσο και κατά της νομιμότητας αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος σχετικά με την επίλυση των ζητημάτων που εκκρεμούν, απασχολεί σοβαρά τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: