Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Daily Mail: Η Ελλάδα μπορεί να έχει χάσει τα πάντα, όχι όμως και τη φιλοξενία της

Αφιέρωμα στην Ελλάδα και τη διαφορετικότητα των καλοκαιρινών διακοπών στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Νάξο, κάνει σήμερα η Daily Mail.
Όπως γράφει η εφημερίδα μέσα από την ιστοσελίδα της, η Ελλάδα μπορεί να έχει χάσει τα πάντα, όχι όμως και τη φιλοξενία της. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της στη Νάξο, Kyle Staib, τη δεύτερη νύχτα του στο νησί, ο ξενοδόχος επέμεινε να πάνε όλοι μαζί για φαγητό στην παλιά πόλη.....


Την ώρα που τρώνε τους μιλάει για την ιστορία του νησιού και ταυτόχρονα τους λέει ότι θα 'πρεπε οπωσδήποτε να δοκιμάσουν τις θρυλικές πίτες της... μαμάς του. «Αυτό κάνουμε», λέει ο δημοσιογράφος, «και είναι πεντανόστιμες».



Η Νάξος, συνεχίζει το δημοσίευμα είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων κι έχει 20.000 μόνιμους κατοίκους. Είναι πολύ γόνιμο, ενώ είναι πλούσιο σε μάρμαρο κι αυτό προσφέρει μια ευμάρεια στους κατοίκους, πέραν του τουρισμού.
Υπάρχουν λόφοι για αναρρίχηση, μοναστήρια άξια να τα επισκεφθεί κανείς και μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Για περισσότερη δράση, υπάρχει και σχολή θαλάσσιων σπορ στον Άγιο Γεώργιο. Οι συνθήκες εκεί είναι ιδανικές για wind-surf. Τη νύχτα σε πολλά μαγαζιά το στήνουν σε παραδοσιακούς χορούς, συμπαρασύροντας και τους τουρίστες. Ακόμα και οι σερβιτόροι χορεύουν.Πολύ κοντά στη Νάξο βρίσκεται η Σχοινούσα με 200 κατοίκους και ο Βρετανός ανταποκριτής επιλέγει να την επισκεφθεί. Εκεί, γράφει, οι σερβιτόρες δεν χορεύουν, αλλά το τοπίο σου κόβει την ανάσα...
 www.pronews.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: