Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία Νίκου Μανιού στη Διάσκεψη Ευρωπαϊκού Εξαμήνου 2017

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Νίκος Μανιός, στο πλαίσιο της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για τη σταθερότητα, τον οικονομικό συντονισμό και τη διακυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μίλησε για τις αυξανόμενες ακροδεξιές δυνάμεις που οδηγούν τις χώρες σε ένα ενδεχόμενο συγκρουσιακό καθεστώς. Μεταξύ των μέτρων που μπορεί να πάρει η Ε.Ε. και η Eυρωζώνη, που θα αποτελέσει ένα πραγματικό οχυρό έναντι των ακραίων δυνάμεων,  είναι  να μειώσει τις κοινωνικές.....
αδικίες και να συμπλησιάσει το κοινωνικό και το οικονομικό επίπεδο ζωής ανάμεσα στους πολίτες της Ε.Ε.
Στη δευτερολογία του, ο Νίκος Μανιός υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και όχι διάσπασης των εθνών για να αποφύγουμε δεινά στο μέλλον. Βαδίζουμε σε δύο άξονες, ο ένας είναι της οικονομικής πολιτικής που επιδέχεται πολλές και διαφορετικές προτάσεις και ο άλλος της ολοκλήρωσης με δημοκρατία, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε. Για να βαθύνει η δημοκρατία οι περισσότερες αποφάσεις πρέπει να παίρνονται από τα εκλεγμένα από τους λαούς όργανα.
Για τη φορολογία, τόνισε ότι οι μεγάλες αποκλίσεις από χώρα σε χώρα δημιουργεί άδικους ανταγωνισμούς γι’ αυτό θα πρέπει να υπάρχει ενιαίο ύψους φορολογίας σε όλες τις χώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια: