Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο Τύπου των Φορέων της Τ.Κ. Κορωνίδας για τη συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ
Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  αντιπροσωπείας των  φορέων του τοπικού  διαμερίσματος Κορωνίδας, με τη δημοτική αρχή, προκειμένου να συζητηθούν το θέμα της θέρμανσης του κοινοτικού γραφείου και ιατρείου Κορωνίδας καθώς και το θέμα του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης και τα προβλήματα που αυτό παρουσιάζει.
Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος της Τ.Κ. Κορωνίδας Δημήτρης Κορρές, εκπρόσωπος
από το ΔΣ του  Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Απόλλωνα «Άπελος», εκπρόσωπος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Γιάννης Κορρές και ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Νάξου Κώστας Χωριανόπουλος. Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Πολυκρέτης , αρμόδιος για τα θέματα ύδρευσης  – αποχέτευσης και ο αντιδήμαρχος ΔΕ Δρυμαλίας κ. Νίκος Σιδερής.
Σχετικά με το θέμα της θέρμανσης του κοινοτικού γραφείου και ιατρείου Κορωνίδας και ύστερα από τη δημοσιότητα του θέματος και την πίεση, υπήρξε δέσμευση για άμεση τροφοδότηση πετρελαίου, ώστε να λυθεί το πρόβλημα.
Στη συζήτηση για το σοβαρό θέμα του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης το οποίο για πολλοστή φορά παρουσιάζει πρόβλημα, αφήνοντας μάλιστα κάποιες κατοικίες χωρίς νερό μέσα την καρδιά του χειμώνα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για άμεση αντικατάσταση του, η απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο ήταν  πως δεν πρόκειται  σε καμιά περίπτωση με χρήματα του δήμου  να γίνει η αντικατάσταση του εν λόγω δικτύου, μήκους περίπου 180μ στην Κωμιακή, ενώ θα εξεταστεί η δυνατότητα αντικατάστασης του στον Απόλλωνα το οποίο είναι συνολικού μήκους περίπου 120μ.  Με αυτόν τον τρόπο συνεχίζουν να λειτουργούν ένα δίκτυο με τεράστια προβλήματα και συχνές διαρροές, θέτοντας παράλληλα  σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων, αφού πρόκειται για ένα δίκτυο το οποίο κατασκευάστηκε δεκαετίες πριν, αποτελούμενο από σωλήνες αμιάντου, που από το 1999 η ΕΕ απαγορεύει τη χρήση του σε δίκτυα ύδρευσης.  Οι μόνες δεσμεύσεις που δόθηκαν από τη δημοτική αρχή ύστερα από την πίεση, ήταν σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης, πως άμεσα θα διερευνηθούν τα αίτια που προκαλούν το πρόβλημα τροφοδοσίας νερού σε κάποιες κατοικίες και θα αποκατασταθεί η όποια ζημιά υπάρχει και πως μέχρι τέλος Απρίλη θα έχει ελεγχθεί η δυνατότητα κατάργησης του μεγαλύτερου μέρους του δικτύου ύδρευσης αμίαντου από την Κωμιακή, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία στο σύνολο του χωριού παρότι εδώ και χρόνια έχει τοποθετηθεί και καινούργιο δίκτυο ύδρευσης. Ενώ σε σχετική κουβέντα που έγινε για την κατάσταση του κεντρικού οδικού δικτύου Απόλλωνας –  Εγγαρές και για τους αγροτικούς Δρόμους, ο Αντιδήμαρχός ΔΕ Δρυμαλίας κ. Ν. Σιδερής δεσμεύτηκε πως εντός του πρώτου δεκαήμερου του Μάρτη τα μηχανήματα του δήμου θα βρίσκονται στην Τ.Κ. Κορωνίδας καθαρίζοντας και στρώνοντας όλους τους αγροτικούς δρόμους και το παραλιακό Κεντρικό Οδικό Δίκτυο.
Για μια ακόμη φορά, από τη στάση της δημοτικής αρχής μέσα και από αυτή τη συζήτηση αποδεικνύεται πως κάθε άλλο παρά τα καθημερινά και σοβαρά προβλήματα των δημοτών την ενδιαφέρουν, για τα οποία δεν έχει χρήματα να διαθέσει, την ίδια ώρα που καλεί τους κατοίκους να πληρώνουν χρυσό ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό.
Αποδεικνύεται επίσης πως μόνο ύστερα από την οργανωμένη πίεση και τον συλλογικό αγώνα των κατοίκων και των μαζικών φορέων, μπορούν να δοθούν λύσεις στα μικρά καθημερινά προβλήματα των δημοτών αλλά και στα μεγάλα.
Καλούμε τους κατοίκους του τοπικού μας διαμερίσματος, να βγάλουν συμπεράσματα από τη στάση της δημοτικής αρχής όλα αυτά τα χρόνια, να οργανώσει την πάλη του, σε ένα κοινό μέτωπο με τους φορείς του τοπικού μας διαμερίσματος, ώστε μαζικά, οργανωμένα και ανυποχώρητα να διεκδικήσουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα του τοπικού μας διαμερίσματος.

Κορωνίδα, 19/2/201

 
Σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών δημιουργεί το απαρχαιωμένο δίκτυο ύδρευσης της Κωμιακής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Κορρές.
Διαρροές νερού ή διακοπές στην ύδρευση είναι μερικά από αυτά, σύμφωνα με τον κ. Κορρέ, μιλώντας στην εκπομπή “Al-iberti News” του Aegean Voice 107.5, κάνοντας επίσης γνωστό ότι ένα ποσοστό των σωλήνων στο δίκτυο ύδρευσης είναι από αμίαντο (180μ. στην Κωμιακή και περίπου 130μ. στον Απόλλωνα). Ωστόσο, όπως είπε, δεν προβλέπεται αντικατάσταση τους από τον δήμο, καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα χρηματικά κονδύλια.
«Έπρεπε εδώ και χρόνια να υπάρξει μέριμνα κατάργησης τους (σ.σ. των αμιαντοσωλήνων)» επισήμανε σχετικά ο κ. Κορρές, ο οποίος πρόσθεσε στη συνέχεια ότι η δημοτική αρχή δεν κατανέμει ορθά τα χρήματα που έχει στη διάθεση της, προκειμένου να προγραμματίζει την υλοποίηση έργων υποδομής, να δίνει λύσεις σε προβλήματα και εν τέλει να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των δημοτών.
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κωμιακής δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί στο οδικό δίκτυο και την (επιτακτική) ανάγκη καθαρισμού των φρεατίων και των χαντακιών, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα οδηγών, αλλά και πεζών, ενώ μίλησε και για τη συνάντηση που είχε πρόσφατα αντιπροσωπεία της Τοπικής Κοινότητας και φορέων της Κορωνίδας με τον κ. Πολυκρέτη (αντιδήμαρχο, αρμόδιο για την ύδρευση) και τον κ. Σιδερή (χωρικό αντιδήμαρχο Δρυμαλίας). «Θέλαμε να πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις και δεσμεύσεις» σημείωσε ο κ. Κορρές, ο οποίος δήλωσε ότι το ζήτημα της θέρμανσης του ιατρείου και της τοπικής κοινότητας αντιμετωπίστηκε καθυστερημένα με την προμήθεια 300 λίτρων πετρελαίου.
«Είναι τι προτεραιότητες βάζει η δημοτική αρχή και πώς κινείται για τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες» τόνισε ο κ. Κορρές, κατηγορώντας την ότι δεν δείχνει μέριμνα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των διαφόρων ζητημάτων. «Μόνος δρόμος για τη λύση των προβλημάτων είναι η ενότητα και ο κοινός αγώνας. Οι σωτήρες έχουν δοκιμαστεί και έχουν “ναυαγήσει”. Ο κόσμος να αντιδράσει μαζικά και ανυποχώρητα και να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά μας ανήκουν» κατέληξε ο κ. Κορρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: