Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Όσο και να αγωνίζεται καθημερινά η ΝΔ να αποδείξει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, η πραγματικότητα θα την διαψεύδει καθημερινά

Δεν γνωρίζουμε τι θράσος μπορεί να έχουν χίλια πρωτεύοντα θηλαστικά της υπεροικογένειας των Aνθρωποειδών, ή αλλιώς «χίλιοι πίθηκοι», αλλά το θράσος της ΝΔ να υποτιμά την νοημοσύνη των μοναδικών επιζώντων του homo sapiens (άνθρωπος που γνωρίζει/σοφός άνθρωπος) είναι πραγματικά πρωτόγνωρο.
Οι ομιλούντες -επιλήσμονες πάντα των εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015- για «παράσταση», για «εικονική πραγματικότητα», για «χιλιάδες
διορισμούς ημετέρων», για «παραπλάνηση και κλοπή της ψήφου» των πολιτών, θα έπρεπε να ανατρέξουν στην πρόσφατη πολιτική ιστορία του τόπου, αυτήν της διαπλοκής, της κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης, της άλωσης του κράτους για ίδιον όφελος, της εγκατάλειψης και απαξίωσης όλων των δομών του κοινωνικού κράτους, και να μην τολμούν καν να μιλούν.
Το κόμμα που διαπαιδαγώγησε για την «καρέκλα» και θεμελίωσε το πελατειακό κράτος, ας κρατήσει τη λάσπη που χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση για να σπιλώσει αυτό που φοβάται, αυτό που αποκαλεί «αριστερή ιδεοληψία», αυτό που γνωρίζει ότι οι πολίτες καταλαβαίνουν, ότι δηλαδή, παρά τους επώδυνους συμβιβασμούς, αυτή η κυβέρνηση, αυτό το κόμμα, με τις ιδεολογικές, ταξικές, αγωνιστικές καταβολές του, αγωνίζεται καθημερινά να υλοποιήσει ένα άλλο πολιτικό σχέδιο στον αντίποδα της νεοφιλελεύθερης δικής τους ιδεοληψίας για ιδιωτικοποίηση των πάντων, κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και μεγέθυνση των κερδών για τους ολίγους και τους ημετέρους.
Επιδεικνύει πραγματικά απύθμενο θράσος η ΝΔ όταν μιλά για συντάξεις, για ΕΝΦΙΑ και βασικό μισθό, η ΝΔ που, μαζί με το ΠΑΣΟΚ κατακρεούργησαν τις συντάξεις και ρήμαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία, νομοθέτησε τον ΕΝΦΙΑ και διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις.
Κατανοούμε βέβαια την “υποχρέωση” που ένιωσε η τοπική ΝΔ να εκδώσει ένα δελτίο τύπου, και μάλιστα αυτού του ύφους, για τον αν. υπουργό υγείας Π. Πολάκη, όπως κατανοούμε και τους λόγους για τους οποίους, όχι τυχαία, επιλέγει το πρόσωπο του, εκφράζοντας και επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την δυσανεξία της απέναντι στο έργο που παράγει για την αποκάλυψη και την κάθαρση των κυκλωμάτων διαπλοκής που σοβούν στο χώρο της υγείας, όσο και απέναντι στην σαφή πολιτική, ταξική επιλογή του υπουργείου και της κυβέρνησης για την στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας.
Κατανοούμε επίσης, αλλά αμφιβάλουμε εάν αυτό θα το κατανοήσουν οι συμπολίτες μας Κυκλαδίτες,  το γεγονός ότι η τοπική ΝΔ δεν αισθάνθηκε την ίδια υποχρέωση να πει μια κουβέντα για όσα είπε ο αν. υπουργός Π. Πολάκης για τους διορισμούς γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, κουβέντα για την αύξηση της χρηματοδότησης για την υγεία, κουβέντα για τις πληρωμές ληξιπρόσθεσμων οφειλών ετών από τον ΕΟΠΥΥ, κουβέντα για την ισότιμη πρόσβαση των 2,5 εκατομ. ανασφάλιστων, κουβέντα γιατί τόσα χρόνια -ακόμα και τα χρόνια της επίπλαστης ευημερίας- δεν κατάφεραν να φτιάξουν την βάση  αεροδιακομιδών στη Σύρο, και φυσικά ούτε μια λέξη για να απαντήσει στις κατηγορίες για το ΚΕΕΛΠΝΟ, τη NOVARTIS και όλα τα άλλα συστήματα διαπλοκής και τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας, που έφτασαν να αντιπροσωπεύουν το 1/4  του δημόσιου χρέους (από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρέος, τα 84,5 δισεκατομμύρια προέρχονται από την Υγεία), ένα σύστημα καλά στημένο τόσα χρόνια για να απομυζά τον Έλληνα φορολογούμενο, για τον οποίο εμφανίζεται να κόπτεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Όσο και να αγωνίζεται καθημερινά η ΝΔ να αποδείξει ότι είμαστε όλοι ίδιοι, η πραγματικότητα θα την διαψεύδει καθημερινά.
Απέναντι στα γνωστά ψευδεπίγραφα success story της ΝΔ, ο υπουργός, και εμείς, λέμε ότι δεν τα έχουμε λύσει όλα στον χώρο της υγείας, είμαστε όμως ικανοποιημένοι για το ότι ισορροπήσαμε ένα σύστημα που κινδύνευε να καταρρεύσει και που θα είχε ήδη καταρρεύσει εάν έμενε στα χέρια των πολυτάλαντων κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη που εργάζονταν επιμελώς για την σταδιακή  κατάργηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.
Απέναντι στις «παραστάσεις» των πιτών και των παραδοσιακών στολών, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ανοιχτές εκδηλώσεις, να συναντιόμαστε με τους πολίτες, να συζητάμε, να ακούμε, να υλοποιούμε μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες, βήμα-βήμα, το δικό μας παράλληλο πρόγραμμα με σαφές ταξικό και ιδεολογικό στίγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: