Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για τα Αντιπολεμικά - Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αιγαίο, αλλά και στη γενικότερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επεμβάσεων. Ο έλεγχος των αγορών, του πετρελαίου και των παραγώγων του, από τους ιμπεριαλιστές, τα μεγάλα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, έχει ποτίσει τη γη με ποτάμια από το αίμα των λαών και με εκατομμύρια πρόσφυγες.
Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν είναι αμέτοχη σ’ αυτό το σκηνικό, αλλά συμμετέχει έχοντας μετατρέψει τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικό ορμητήριο για να μακελεύουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις τις γειτονικές μας χώρες.....

Δημιουργεί κινδύνους για τη χώρα μας.
Συμμετέχει στις άθλιες αποφάσεις τους που δημιουργούν πρόσφυγες και μετανάστες από τον ξεριζωμό των λαών, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά του Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα, σε απαράδεκτες πολλές φορές συνθήκες και μη μπορώντας να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Γι' αυτό σήμερα είναι επιτακτικό το καθήκον η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, όλος ο λαός μας να επαγρυπνούν και να βάλουν στην πρώτη γραμμή της πάλης την απεμπλοκή της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Το αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά γιατί ήδη "πολλά μαύρα σύννεφα" έχουν αρχίσει και μαζεύονται πάνω από το Αιγαίο.
Είναι επιτακτικό το καθήκον να δηλώσουμε ότι θ’ αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά, για να μη γίνουμε κρέας για τα κανόνια των ιμπεριαλιστών.
Στην κατεύθυνση αυτή και ως συνέχεια της δράσης που το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είχε αναπτύξει το προηγούμενο διάστημα, τα Εργατικά Κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, την ΕΕΔΥΕ και τις Επιτροπές Ειρήνης, διοργανώνουν Αντιπολεμικά - Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα  στις 1 και 2 Ιούλη, με διάφορες μορφές και εκδηλώσεις και με κεντρικό σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά».
Αρνούμαστε να παραμείνουμε άπραγοι θεατές στη σφαγή μας.
Μαζί με τους εργαζόμενους της Τουρκίας, και των άλλων χωρών, απομονώνοντας τις χρυσαυγίτικες και άλλες εθνικιστικές – ρατσιστικές κορώνες (π.χ. περί ισλαμοποίησης), που θέλουν τους λαούς διαιρεμένους:
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ με όπλο την αλληλεγγύη, ενάντια στον κοινό εχθρό, στον ιμπεριαλισμό. Αποτρέπουμε τα εγκληματικά τους σχέδια.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση πολέμους, προσφυγιά
•    Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
•    Καμία αλλαγή συνόρων. Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών.
•    Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.
•    Όχι στους εξοπλισμούς που ικανοποιούν τις ΝΑΤΟικές ανάγκες.
•    Να μην επιτρέψουμε τα λιμάνια μας, τα αεροδρόμιά μας να γίνουν ορμητήρια των φονιάδων των λαών.
•    Κοινή πάλη των εργαζομένων Ελλάδας και Τουρκίας, όλων των εργαζομένων ενάντια στον κοινό εχθρό, ενάντια στους εκμεταλλευτές, στον ιμπεριαλισμό.
•    Να μην επιτρέψουμε το Αιγαίο να γίνει θάλασσα νεκρών. Αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες

Γραμματεία Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: