Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Φεστιβάλ Νάξου 2017 – Απολογισμός - Ευχαριστίες

Με το τέλος του καλοκαιριού αφήνουμε πίσω ακόμα μια διοργάνωση του Φεστιβάλ Νάξου, τη 17η. 
Είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε νέους καλλιτέχνες, οι Πάνος Μουζουράκης, Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης άνοιξαν πανηγυρικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, οι Richard Smith και Tito Pierhagen μας μετέφεραν τους σύγχρονους ρυθμούς της τζαζ, ο Γιάννης Μαργαρίτης έκανε την
πρεμιέρα της παράστασης «Εμφύλια Έπη» του Φαίδωνα Χατζηαντωνίου, η Φωτινή Βελεσιώτου μαζί με την Ανατολή Μαργιόλα ήρθαν για πρώτη φορά στο νησί μας. Κοντά στους νέους φίλους μας ακολούθησαν οι παλιοί αγαπημένοι γνώριμοι καλλιτέχνες, η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Λευτέρης Ελευθερίου με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο, ο Βασίλης Ρακόπουλος, ο Κωνσταντίνος Μιζάρας, ο Κώστας Γρηγορέας κ.ά.
Το πρόγραμμα συμπληρώθηκε με βραδιές λόγου, αφιερώματα κ.ά.

Η πολυπολιτισμική συνάντηση στο φιλόξενο και ατμοσφαιρικό χώρο του Πύργου Μπαζαίου έφερε για ακόμα μια φορά κοντά το κοινό με τους καλλιτέχνες αφήνοντας ευχάριστες αναμνήσεις, προσφέροντας μοναδική εμπειρία σε όσους επιλέγουν τη Νάξο για παραθερισμό.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου θα ολοκληρωθεί με την προβολή Γαλλικών ταινιών από την κινηματογραφική πλατφόρμα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, από 15 έως 21 Σεπτεμβρίου.
Η εικαστική έκθεση “Phantasma” με έργα των καλλιτεχνών: Ειρήνη Γκόνου, Γιώργο Παπαφίγγο, Miyuki Kido, Collin Mura-smith, Manuela Zervudachi θα παραμείνει στο εσωτερικό του Πύργου Μπαζαίου έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2017 διατηρώντας το μνημείο ανοιχτό στους επισκέπτες του φθινοπώρου.
Το Φεστιβάλ Νάξου αναγνωρίζει και ευχαριστεί για την προσφορά τους, τους υποστηρικτές, χορηγούς, εθελοντές και φίλους χάρη στους οποίους ο θεσμός αποκτά συλλογικότητα, καθώς και τα ΜΜΕ που διευρύνουν την εμβέλεια και την απήχηση του. Τέλος ευχαριστίες στο κοινό που επιλέγει, αγκαλιάζει και συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ αναδεικνύοντας το σε κορυφαία πολιτιστική γιορτή του νησιού.
Με πολλές ευχές για έναν παραγωγικό χειμώνα και καλή αντάμωση στην επόμενη καλοκαιρινή διοργάνωση.
Η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ Νάξου,
Νάξος 31/8/2017

 02%20.jpg


Δεν υπάρχουν σχόλια: