Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ POLIS ENSEMBLE-ΚΑΙΤΗ ΚΟΥΛΛΙΑ- ΧΡΗΣΤΟ ΚΕΧΑΓΙΟΓΛΟΥ-ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΚΙΣΗ -ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΕΝ ΠΛΩ

Παραμονή των Χριστουγέννων στο Βιβλιοπωλείο Εν Πλω, παρέα με τους  POLIS Ensemble, την Καίτη Κουλλιά, τον ζωγράφο Χρήστο Κεχαγιόγλου και τον ποιητή Σωτήρη Κακίση
Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου και ώρα  12:00 το μεσημέρι
σας καλούμε σε μια μεγάλη γιορτή και υποδεχόμαστε:
•    Το συγκρότημα POLIS Ensemble παρουσιάζει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο. Θα γίνουμε μέτοχοι των πρωτότυπων συνθέσεων της Ανατολικής Μεσογείου σε ένα διαφορετικό μουσικό πρόγραμμα.•    Την αγαπημένη ερμηνεύτρια  Καίτη Κουλλιά που θα μας ταξιδέψει με κάλαντα και τραγούδια σε όλη την Ελλάδα

•    Τον ζωγράφο Χρήστο Κεχαγιόγλου και τον ποιητή Σωτήρη Κακίση  με αφορμή την κυκλοφορία του Ημερολογίου Τέχνης για το 2018 με τίτλο «Μέλλον».
Ελάτε να ταξιδέψουμε σε ήχους, χρώματα και στίχους με γιορτινά κεράσματα και ευχές!

Το Άλμπουμ POLIS Ensemble
Το σεξτέτο POLIS Ensemble έδωσε το όνομά του στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του συγκροτήματος, το οποίο ηχογραφήθηκε ζωντανά στα στούντιο Sierra, Antart και Κ65 με τον Γιώργο Καρυώτη να υπογράφει την ηχητική του επιμέλεια.
Με όχημα τη μουσική αισθητική της ανατολικής Μεσογείου, το ηχογράφημα επιχειρεί ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο συγκίνηση, αλλά και στιγμές έκστασης, με απροσδιόριστο λιμάνι προορισμού… Οι πρωτότυπες συνθέσεις και οι ατμοσφαιρικοί αυτοσχεδιασμοί των μελών του γκρουπ αναδεικνύουν τη μελωδικότητα, όσο και την εκφραστικότητα, των μουσικών οργάνων της Ανατολής, όπως το νέυ, η λύρα, το κανονάκι και το πολίτικο λαούτο, που υποστηρίζονται πότε από τη δυναμική και πότε από τη διακριτική παρουσία του κοντραμπάσου και των κρουστών.
Η συμμετοχή του κορυφαίου Έλληνα σολίστα, Σωκράτη Σινόπουλου, κυριολεκτικά απογειώνει το κομμάτι Bosporus!
 Το POLIS Ensemble ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 2011 (αρχικά ως Ορχήστρα Ανατολικής Μουσικής ΠΟΛΙΣ) στην Αθήνα, με το όνομά του -παρότι παραπέμπει συνειρμικά στην Κωνσταντινούπολη- να προσπαθεί να φωτογραφίσει τον αστικό χαρακτήρα της μουσικής έξι ανθρώπων της πόλης όπως είναι οι: Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (πολίτικο λαούτο, κιθάρα), Μανούσος Κλαπάκης (κρουστά), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα), Θεόδωρος Κουέλης (κοντραμπάσο) και Νίκος Παραουλάκης (νέυ, καβάλ, φλογέρα).
Το Ημερολόγιο «ΜΕΛΛΟΝ»
Το επιτοίχιο Ημερολόγιο 2018 του εικαστικού Χρήστου Κεχαγιόγλου είναι αφιερωμένο στο Μέλλον και περιλαμβάνει 15 ζωγραφιές,  μέσα από τις οποίες ο καλλιτέχνης παρουσιάζει με τρόπο αφαιρετικό  μια ονειρική χρωματική διάσταση του Μέλλοντος. Οι εικόνες του Χρήστου Κεχαγιόγλου συμπληρώνονται με «Δώδεκα ποιήματα από το Μέλλον», του Σωτήρη Κακίση, τα οποία είναι από τις ανέκδοτες επόμενες ποιητικές συλλογές του “Να ΄χω το νού μου” και “Μάχη με τον Χρόνο”.
Όπως λέει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης :
«Το μέλλον ευτυχώς κανείς από τους κατοίκους αυτού του κόσμου δεν μπορεί να το γνωρίζει. Είναι ελπίδες, όνειρα, ιδέες, πράγματα πνευματικά που μας χαρακτηρίζουν και με τα οποία δίνουμε  νόημα στο παρόν μας. Είναι ένα πανταχού παρόν, γύρω μας και μέσα μας, η Άλλη μας Πραγματικότητα, που μας ορίζει σαν ανθρώπους και μας συνέχει».

Βιβλιοπωλείο
Χαριλάου Τρικούπη 6-10, Εμπορικό Κέντρο Atrium, Αθήνα
E: info@enploeditions.gr, Τ: 211 11 98 900-901
http://www.enploeditions.gr/ , http://www.facebook.com/enploeditions.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: