Τρίτη 17 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παν. Συλλόγου Συντ/χων πρ. ΔΕΚΟ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ  καταδικάζει την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας στη  Συρία που πραγματοποίησαν με τη στήριξη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ και πρόσχημα τη δήθεν επίθεση, με χημικά όπλα, της νόμιμης κυβέρνησης Άσσαντ στη Συριακή Ντούμα.
Η επιλογή του χρόνου της πυραυλικής επίθεσης....
την ίδια ημέρα που θα έφτανε  στη Ντούμα το κλιμάκιο της Διεθνούς Επιτροπής για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων κάνει διάτρητες τις όποιες ιμπεριαλιστικές αιτιάσεις περί χρήσης χημικών και αναδεικνύει περίτρανα ότι μοναδική αιτία και αυτής της επίθεσης είναι η όξυνση των ανταγωνισμών για το μοίρασμα των ενεργειακών πόρων και αγορών στην περιοχή που φέρνει όλο και πιο κοντά τον κίνδυνο γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Ιδιαίτερα μεγάλες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την ενεργή συμμετοχή της και σε αυτήν την ιμπεριαλιστική πυραυλική επίθεση, τόσο με τη  παραχώρηση της χρήσης της βάσης της Σούδας, όσο και με την «ομόφωνη στήριξή της» που παρείχε στην επίθεση στα πλαίσια της Νατοϊκής συνόδου. 
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον πολύπαθο Συριακό Λαό που εδώ και επτά χρόνια ζει και πληρώνει με τη ζωή του και την προσφυγιά τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
Καλούμε κάθε συνταξιούχο,
Να μην νομιμοποιήσει στη συνείδησή του την πυραυλική αυτή επίθεση, να ξεσηκωθεί,  για να  δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον αγώνα μας  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για να φύγουν όλες οι ξένες βάσεις από τη χώρα μας και να γυρίσουν στην πατρίδα όλες οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων με αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ & Ε.Ε.
Να πάρει μέρος στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο:
Στην ΑΘΗΝΑ την Τρίτη 17/4 στις 7μμ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ,
Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ την Τρίτη 17/4 στις 7.30μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου,
Στην ΠΑΤΡΑ την  Τρίτη  17/4 στις 7 μμ στο Εργατικό Κέντρο,
Στις άλλες πόλεις της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: