Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Συνέντευξη του Βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Νίκου Μανιού στο ραδιοφωνικό σταθμό Aegean Voice 107.5 "H Φωνή του Αιγαίου"



 Ο Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός μίλησε στον Aegean Voice 107.5 FM- Η Φωνή του Αιγαίου και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου.
 Ν. Μανιός: Οι δημοτικές εκλογές γίνονται με συνεργασίες
Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου, να στηρίξει την υποψηφιότητα του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, ως υποψηφίου δημάρχου για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Μανιός, που συμμετείχε στη συγκεκριμένη κομματική διεργασία, μιλώντας σχετικά στον Aegean Voice 107. στην εκπομπή "Εκατέρωθεν" με τη Δανάη Μαύρου, επισήμανε ότι για το συγκεκριμένο δήμο που είναι ένας από τους μεγαλύτερους των Κυκλάδων είναι αναμενόμενο οι διεργασίες για τις δημοτικές εκλογές να ξεκινούν νωρίτερα από ότι σε άλλους δήμους όταν μάλιστα έχει εδώ και χρόνια και μια πολύ δραστήρια κομματική οργάνωση...
Ο Νίκος Μανιός (Φωτογραφία: Cyclades Voice)

Από το ΣΥΡΙΖΑ έχουν δοθεί από την περασμένη άνοιξη οι κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με τις δημοτικές εκλογές και αυτές αναφέρονται σε όσο το δυνατόν πλατύτερες δημοκρατικές συνεργασίες σε όλους τους δήμους, ιδιαίτερα σε μικρές περιοχές όπου πολλές φορές τα προβλήματα είναι δυσανάλογα μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος και επειδή σε αρκετά από τα νησιά των Κυκλάδων στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις κυριαρχούσαν οι δημοτικές αρχές που είχαν τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και σε πολλά από αυτά τα νησιά, όπως στη Νάξο τα προβλήματα είναι τεράστια και κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένας καινούργιος ρυθμός λειτουργίας τους και αυτό κατά την άποψη και εκτίμηση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι καθήκον μόνο των κομματικών δυνάμεων, ανεξαρτήτως αν διαθέτουμε, που διαθέτουμε σε πολλά μέρη προσωπικότητες που γνωρίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανέφερε ο Νίκος Μαϊτός.
 
Στο πλαίσιο μιας ευρύτερη συσπείρωσης αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνέλευση των μελών της οργάνωσης Νάξου, ότι σε συνέχεια των συζητήσεων που έγιναν αρχικά, μια ομάδα από μέλη της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συζήτηση με τον κ. Λ. Χατζηανδρέου ώστε πλέον να τεθούν πιο συγκεκριμένα τόσο η προγραμματική μορφή όσο και το πολιτικό πλαίσιο για την κατεύθυνση στην οποία θα κινηθεί ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, πρόσθεσε ο βουλευτής.
 
Στο ερώτημα γιατί δεν επιλέχτηκε μια δημοκρατική ανοιχτή διαδικασία επιλογής υποψηφίου δημάρχου, ο Νίκος Μανιός, απάντησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει αυτές τις διαδικασίες εσωκομματικά, ενώ σε ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα ποιον θέλετε δήμαρχο, είναι δύσκολο να τεθούν τα κριτήρια ποιοι θα ψηφίσουν.
 
Ο Νίκος Μανιός εξήρε την ενεργή συμμετοχή που έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι "Πολιτών για τα Νησιά μας", Βασίλης Βρούτσης και Αντώνης Βασαλάκης, που όπως επισήμανε στηρίχτηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να είναι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο του κ. Χατζηανδρέου. 
 
Ο Νίκος Μανιός ερωτηθείς πώς προέκυψε η υποψηφιότητα του Λεονάρδου Χατζηανδρέου, τόνισε μετ’ επιτάσεως ότι είχε εκλεγεί τρεις φορές δήμαρχος Αγίας Παρασκευής όταν κανείς άλλο δεν έχει εκλεγεί εκεί για δεύτερη φορά, ήταν βουλευτής Κυκλάδων και τώρα είναι στέλεχος στην "Κοινωνική Συμφωνία" με τη Λούκα Κατσέλη, ένα κόμμα που από το 2012 βοηθάει το ΣΥΡΙΖΑ. "Δυνάμεις πολιτικές σαν αυτές, που άλλες προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και άλλες δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, συνέβαλαν και έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση", πρόσθεσε.
 
Ο βουλευτής Κυκλάδων, δήλωσε ακόμη ότι δεν τον προβληματίζει το γεγονός ότι στη συνέλευση για την επιλογή υποψηφίου που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων η συμμετοχή των μελών δεν ήταν μεγάλη, λέγοντας: "Μια οργάνωση στην οποία ψήφισαν 75 μέλη για να εκλέξουν τη Συντονιστική Επιτροπή δεν σημαίνει ότι στις ολομέλειες συμμετέχουν και οι 75. Αν κάποιοι από όσους συμμετείχαν στη συνέλευση έκριναν ότι είναι λίγα τα μέλη που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία θα μπορούσαν να θέσουν θέμα απαρτίας και αναβολής της συνέλευσης".
 
Σχετικά με τις επαφές που που γίνονται και θα γίνουν, ο Νίκος Μανιός αναφέρθηκε σε μια συνάντηση που είχε ο Λεονάρδος Χατζηανδρέου με δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης του Νίκου Μαϊτού που είχε εκλεγεί -εντός εισαγωγικών-με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές και εκδήλωσαν τη βούληση να στηρίξουν την υποψηφιότητά του".
 
Αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι όλα ομόφωνα ούτε στη δημοκρατική παράταξη του Νίκου Μαϊτού ότι πρέπει να είναι όλα ομόφωνα, σημείωσε. 
 
"Η λάθος θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η τωρινή, η λάθος θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το 2013 που αποφάσισε να έχουμε αυτόνομη κάθοδο στις δημοτικές εκλογές. Οι δημοτικές εκλογές γίνονται με συνεργασίες. Η Αριστερά είχε πάντα ένα ανοιχτό πνεύμα για τη διεκδίκηση στην τοπική αυτοδιοίκηση με εξα΄΄ιρεση το 2013 που πήραμε μια απόφαση που ήταν στενόμυαλη", επισήμανε καταλήγοντας ο Νίκος Μανιός. 
https://www.cycladesvoice.gr/?aid=83497


Δεν υπάρχουν σχόλια: