Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩΜΙΑΚΗΣ"

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου  2018 από 08.00' έως τις 19.00 θα πραγματοποιηθούν η εκλογές του Συλλόγου Κορωνίδας, στη λέσχη του συλλόγου Ανταίου 47  Γαλάτσι.

Σας καλούμε να δώσετε όλοι τον παρόν στις εκλογές της Κυριακής, για να ξαναγίνει ο ιστορικός μας Σύλλογός και πάλι δυνατός, αγωνιστικός, δημιουργικός.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Δημοκρατική Ενότητα Κωμιακής δημιουργείται για να εκφράσει την ανάγκη ότι ο Σύλλογος Κορωνίδας-Νάξου μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο όπως αυτός εκφράζεται και περιγράφεται στο καταστατικό του Συλλόγου.
Οι σκοποί του Συλλόγου Κορωνίδας όπως περιγράφονται στο καταστατικό είναι:
1) H συσπείρωση των συμπατριωτών μας για τη διατήρηση των δεσμών με τον τόπο μας.
2) Η από κοινού προσπάθεια για την άνοδο του πνευματικού επιπέδου των συμπατριωτών μας.
3) Ο
διαρκής αγώνας για την βελτίωση των όρων διαβίωσης των συμπατριωτών μας και για την 
     αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που αφορά τον τόπο μας
4) Η ενεργός συμμετοχή του Συλλόγου στον αγώνα για την προάσπιση της Ειρήνης της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας του Ελληνικού λαού.

Ο Σύλλογος Κορωνίδας έχει μακρά παράδοση αγώνων για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων στο χωριό αλλά και στην Αθήνα.
Τα τελευταία χρόνια ο προσανατολισμός αυτός έχει χαθεί και ο Σύλλογος δεν παίζει τον ουσιαστικό του ρόλο.
Στο Δ/Σ που εκλέχτηκε τον Νοέμβρη του 2017 υπήρχαν μέλη του που εξέφρασαν την αντίληψη για το τι ρόλο πρέπει να παίξει ο Σύλλογος στη ζωή μας και στις ανάγκες μας.
 Δυστυχώς δεν ήταν αρκετά για να υπάρξει αποτέλεσμα.
Σε αυτές τις εκλογές μας με τη Δημοκρατική Ενότητα μας δίνεται η δυνατότητα να λειτουργήσει ο Σύλλογος ουσιαστικά με ενότητα στη βάση των προβλημάτων.
Τη Δημοκρατική Ενότητα αποτελούν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία που έχουν ένα κριτήριο.
Στις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που περνάμε ο Σύλλογος μπορεί και πρέπει να  αποτελέσει το αποκούμπι κάθε συγχωριανού μας για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα.
 Επιδίωξη μας  είναι να βρεθεί χώρος για τα νέα παιδιά για πολιτιστική, ψυχαγωγική και κοινωνική δημιουργία ώστε να έρθουν κοντά στο Σύλλογο.
  

Στις εκλογές της 2 Δεκέμβρη 2018 όσοι προχωρήσαμε στη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Ενότητας»
 Επιδιώκουμε να επανέλθει ο Σύλλογος στην αγωνιστική του δράση, όπως συνέβαινε παλιότερα, για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του χωριού, για να έχουν οι συγχωριανοί μας δουλειά, για να παραμείνουν δημόσια αγαθά η υγεία, η κοινωνική πρόνοια, το νερό, η ενέργεια, ο πολιτισμός, τα μνημεία μας.

Επιδιώκουμε την αποκατάσταση της ενότητας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης ανάμεσα στα μέλη του Συλλόγου, τη συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο και τους άλλους φορείς του χωριού, για την αποτελεσματικότερη διεκδίκηση των προβλημάτων, για την προώθηση της ίδρυσης του «Μουσείου Ιστορίας και πολιτισμού της Κωμιακής» με την αξιοποίηση της δωρεάς της οικογένειας του αείμνηστου Ευστάθιου Χωριανόπουλου (Σταθάκη).
Θα πρέπει ο καθένας μας να σκεφτεί και να αποφασίσει ανάμεσα στις δύο αντιλήψεις που συγκρούονται:
Θέλουμε ένα Σύλλογο ο οποίος θα είναι κλειστοφοβικός, ένα Σύλλογο που η λειτουργία του θα έχει περιορισμένα χαρακτηριστικά και θα  αντιμετωπίζει ώς ξένο ότι συμβαίνει στη ζωή μας;

Ή ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ , ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΡΟΝΟΙA, ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΠΗΓΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ 
  Τα δικαιώματα αυτά στερούνται γιατί κυριαρχεί η αντίληψη ότι αποτελούν πηγή εκμετάλλευσης, κέρδους και κόστους.
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2018 ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩΜΙΑΚΗΣ" , ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ

                        ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΩΜΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: