Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η εκδήλωσης της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Κoρωνίδας 2019 (βίντεο φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η εκδήλωση της κοπής πίτας, στην αίθουσα του Συλλόγου Ανταίου 47 στο Γαλάτσι με την παρουσία πολλών συγχωριανών και φίλων του Συλλόγου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους, Από το Δήμο Γαλατσίου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας στον Δήμο Γαλατσίου Μάνος Ελευθερίου, οι δημοτικοί....


 σύμβουλοι του Δημου Γαλατσίου Σκληράκης Γιάννης και Έλενα Ζέρβα υποψήφια δήμαρχος, η Στέλλα Λιαγούρη .τακτικό μέλος του Π.Ο.Δ.Γ.  και από τη Νάξο ο Αντιπεφερειαρχης Γιάννης Μαργαρίτης, ο αντιδήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός και υποψήφιος δήμαρχος ,

Επίσης, παρευρέθηκαν   ο Δρ. Ιωάννης Ν. Βλασερός Ιατρός Καρδιολόγος, ∆ιευθυντής, Καρδιολογικό Τµήµα, Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. ο πρόεδρος της Ο.ΝΑ.Σ κ. Μανόλης Καλαϊτζή και το μέλος Κατερίνα Τσάφου, ο κ. Αντώνης Χωριανόπουλος, αντιπρόεδρος της ένωσης Κυκλαδικού Τύπου, τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ναξιακών, Συλλόγων, Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Απολλωνιατών Νάξου.

 Οι πρόεδροι των Συλλόγων, πρόεδρος Κεραμωτής  Νίκος Φυρογένης ταμίας Κυριάκος Κοντοπίδης, πρόεδρος Απεράθου Μαρία Μπακάλου, πρόεδρος Κορωνου Γιώργος Κουφόπουλος και ανιπρόεδρος Μαρίνα Μουτσοπούλου, πρόεδρος  Σαγκριωτων Κώστας Βερνίκο. πρόεδρος αντισφέρισης τένης Ισπανόπουλος Σταμάτης, πρόεδρος αθλητικου συλλόγου Γαλατσίου Παπαϊωανήδης Αλέξανδρος και ανιπρόεδρος Παπαδόπουλο Νίκο



Το ξεκίνημα της ξεχωριστής βραδιάς παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιάννης Στάης και την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα ευλόγησε ο Ἀρχιμ. Φιλόθεος (κατά κόσμον Γεώργιος) Νικολάκης  του Ενοριακού Ναού Ἁγ.Γεωργίου  Κυψέλης.



Στη συνέχεια έγινε το καλωσόρισμα του Προέδρου του Συλλόγου  Μιχάλη Χωριανόπουλου, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του συλλόγου, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους εκ μέρους του Δ.Σ. για την παρουσία τους στην εκδήλωση και ευχήθηκε υγεία, ευτυχία, αλληλεγγύη, πρόοδο και μια καλύτερη χρονιά  για το Σύλλογο.

 Ακούσαμε τα κάλαντα με τσαμπουνοντούμπακα, από την χορωδία του συλλόγου και ταξιδέψαμε στην Κωμιακή με τα χριστουγέννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα έθιμα της, τα οποία αφηγήθηκε η Ελισάβετ Βιντζηλαίου (διευθύντρια του Α' Αρσακείου - Τοσίτσειου Εκάλης).

Τα κάλαντα της Κωμιακής τραγούδησαν η χορωδία του Συλλόγου με τη συνοδεία τσαμπούνας και τουμπάκι, από το Γιώργο και Στέλιο Χατζόπουλο, στο λαούτο ο Κώστας Κρητικός και στο βιολί ο Μάνος Ρουφάνης και Στάθης Στάης..
Από την εκδήλωση δεν έλειψε το χορευτικό του Συλλόγου Κορωνίδας, με χοροδιδάσκαλο τον Αποστόλη Ψαρρό, όπου χόρεψε με τη συνοδεία οργάνων. Μέτά τους χορούς έγινε η βράβευση των παιδιών με καταγωγή από την Κωμιακή που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ/ΤΕΙ), Στο τέλος της βραδιάς έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και αφού προσφέρθηκαν ποτά, αναψυκτικά και εδέσματα στους παρευρισκόμενους, διάφοροι συμπατριώτες καλλιτέχνες μας διασκέδασαν με τραγούδια και νησιώτικη μουσική.




Δεν υπάρχουν σχόλια: