Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στη Μεγάλη Νησιώτικη βραδιά του Συλλόγου Κορωνίδας, που γλέντησαν παραδοσιακά, το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου.

Οι Ναξιώτες  του Γαλατσίου αλλά και οι φίλοι της  Νάξου της περιοχής γλέντησαν με την ψυχή τους, στο Νησιώτικο γλέντι, του Συλλόγου Κορωνίδας, σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο, στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου.

Είναι αυταπόδεκτο γεγονός και καθημερινά αποδεικνύεται περίτρανα ότι, ''φάρμακο'' στην κρίση, την οικονομική και των αξιών που πλήττει σήμερα μεγάλο μέρος των....


συμπολιτών μας, είναι και η επιστροφή στις ρίζες μας. Η επιστροφή στην παράδοση, στις αρχές και τις αξίες μας, που γαλούχησαν για πολλά χρόνια γενιές και γενιές Ελλήνων.


Και η επιστροφή στις ρίζες μας, ταυτίζετε μα την επαναπροσέγγιση των πολιτιστικών Συλλόγων μας και όσον αφορά τους Κυκλαδίτες η επιστροφή στις Νησιώτικες αποδημικές οργανώσεις, που σήμερα ανανεώνονται με πολλούς, πάρα πολλούς νέους Νησιώτικης καταγωγής.


Και οι διοικούντες τις αποδημικές οργανώσεις, έχοντας διαπιστώσει το γεγονός αυτό, δημιουργούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να είναι προσεγγίσιμη η Νησιώτικη παράδοση, αντιπαλεύοντας την ισοπεδωτική πολιτισμική παγκοσμιοποίηση.


Και το επιτυγχάνουν με πολλές πολιτιστικές μορφές προσέγγισης, μεταξύ των οποίων είναι τα Νησιώτικα πανηγύρια, πανηγύρια που έχουν ως αρχή και κανόνα την πεπατημένη που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που σε ένα στενό γεωγραφικό και επικοινωνιακό περιβάλλον δημιούργησαν και καταξίωσαν τις αρχές της Νησιώτικης ευποιϊας και κουλτούρας.


 Ένα τέτοιο παραδοσιακό πανηγύρι επιστροφής στις ρίζες, έζησαν το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου, πάνω από 2.500 Ναξιώτες του Γαλατσίου, αλλά και οι φίλοι του Συλλόγου, στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου..


Δεν υπάρχουν σχόλια: