Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

Το Πλούσιο πρόγραμμα του Wild Donkey Festival που θα πραγματοποιηθεί στο Σκαδό, Νάξου από 12 έως 16 Αυγούστου (φωτογραφίες)


 Getting ready for the kind of village we... - Wild Donkey Festival

Wild Donkey Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σκαδό, Νάξου από 12 έως 16 Αυγούστου 2019, είναι ένα πρωτοπόρο για τα δεδομένα της Ορεινής Νάξου φεστιβάλ που  έχει ως στόχο να αναδείξει τον πολιτιστικό και φυσικό της πλούτο και να ξαναφέρει ζωή στην όμορφη αλλά από πολλούς ξεχασμένη περιοχή.

Το πρόγραμμα έχει τόσο καλλιτεχνικό όσο και εικαστικό ενδιαφέρον και περιλαμβάνει :......


 









α) έκθεση εικ
αστικών τεχνών και φωτογραφίας (12-15.8.2019, ανοιχτά 10:00 – 21:00. Εγκαίνια 12.8.2019 ώρα 18:30),



















 β) φιλοζωική εκδήλωση με θέμα «Αγαπώ το γαϊδουράκι μου» (Love my donkey), η οποία θα είναι εν μέρει ενημερωτική και εν μέρει διαγωνιστική, με έπαθλο € 200 για το πιο περιποιημένο γαϊδουράκι (13.8.2019, 18:30),


γ) Hash Run, ένα διεθνές αθλητικό και ψυχαγωγικό δρώμενο, κατά το οποίο οι συμμετέχοντες θα διανύουν μια απόσταση 3 -6 χλμ  στα χέρσα κομμάτια του βουνού μεταξύ Σκαδού και Κορώνου, ενώ στον τερματισμό αντί για μετάλλιο … θα απολαμβάνουν ένα παρεϊστικο φαγοπότι(14.8.2019, 18:30),



δ) Κυνήγι Θησαυρού βασισμένο σε παλιά πειρατική ιστορία του χωριού (15.8.2019, 18:00), και τέλος

  ε) στις 16.8.2019 και ώρα 21:00 παραδοσιακό γλέντι με την γνωστό σε όλη την Νάξο συγκρότημα της Οικογένειας Κορρέ (Λέτα, Πολυχρόνης, Γιώργος και Νικηφόρος).

Η ιδιαιτερότητες του φεστιβάλ είναι πολλές. Η εικαστική έκθεση και συγκεκριμένα η έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας θα είναι υπαίθριες πάνω στα ερειπωμένα οικήματα του χωριού.  Η φιλοζωική εκδήλωση Love My Donkey δεν θα επιβραβεύει το πιο όμορφο γαϊδουράκι αλλά τον ιδιοκτήτη που θα έχει περιποιηθεί το γαϊδουράκι του περισσότερο καλύτερα από τους υπόλοιπους έτσι ώστε να δώσει θετικό κίνητρο στους υπολοίπους να τον μιμηθούν.  Το Hash Run, το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ ξανά στην Ελλάδα, τουλάχιστον όχι από ελληνική πρωτοβουλία ανοίγει ένα νέο δρόμο στην συμμετοχή σε αθλητικά δρώμενα, επιβραβεύοντας την αθλητική προσπάθεια με …αλκοόλ και φαγητό. Κι όλα αυτά με δωρεάν συμμετοχή για όλους!
Καθότι το χωριό στο οποίο πραγματοποιείται το Wild Donkey Festival βρίσκεται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την Χώρα Νάξου, η διοργάνωση στην σελίδα της στο Facebook δημοσιεύει καταλύματα στα γειτονικά χωριά τα οποία προσφέρουν οικονομική διανυκτέρευση στους φεστιβαλιστές. Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τα δρώμενα, όρους συμμετοχής και τις προσφορές των χορηγών ακολουθήστε το #wilddonkeyfestivalgr .

Δεν υπάρχουν σχόλια: