Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

O Απεραθίτης Πέτρος Πολυκρέτης - απ' τους σημαντικότερους έλληνες ζωγράφους

Στην εποχή των ψηφιακών εκτυπώσεων και της ευρύτερης χρήσης της τεχνολογίας στην υπηρεσία της τέχνης, υπάρχουν ακόμη καλλιτέχνες που αντιστέκονται, παίρνουν το καβαλέτο και τα σύνεργά τους και ταξιδεύουν, αναζητώντας εικόνες, μνήμες, συναισθήματα και αφορμές για τη γένεση καινούργιων έργων.
 Ένας απ’ τους σημαντικότερους εκπροσώπους των καλλιτεχνών αυτών είναι ο Πέτρος Πολυκρέτης. Κατάγεται από το νησί της Νάξου. Αποφοίτησε από την Πάντειο Σχολή το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του το 1970 στην Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλωρεντία, όπου και αποφοίτησε από το τμήμα αρχιτεκτονικής το 1975.
 Η διαδρομή του στο χώρο της εικαστικής ζωγραφικής έκφρασης είναι σπουδαία. Έργα του έχουν εκτεθεί σε πολλές γκαλερί στην Ιταλία, όπως η Cenacolo, Spazio A, ...
Teorama, Casadanta κ.α. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με την γκαλερί La Rouota έχοντας την ευθύνη οργάνωσης ομαδικών εκθέσεων σε πολυάριθμα πνευματικά κέντρα  σ’ όλη την Ιταλία.








Σοκάκια της Πλάκας











Σοκάκια της Πλάκας
Επηρεασμένος απ’ τον ιμπρεσιονισμό, στον καμβά του, μέσα από το χρώμα και το φως απεικονίζει την αίσθηση των θεμάτων με τη χαρακτηριστική του πινελιά. Η ποιητικότητα των συνθέσεών του και η ατμοσφαιρικότητα των έργων του δίνεται μέσα από το παιχνίδισμα των χρωμάτων.


Νεκρή φύση
 Οι συγκοπτόμενες πινελιές του, καλούν το θεατή να συμμετάσχει ενεργά στη γένεση του έργου. Οι πίνακές του μεταφέρουν στον θεατή, φωτεινότητα, παλμό και χρώμα μ’ ένα αίσθημα ευφορίας. Τα έργα του, τοπιογραφίες, πορτρτρέτα και νεκρές φύσεις, ξεχωρίζουν για την αυθεντικότητά τους και σίγουρα θα απασχολήσουν τους ιστορικούς τέχνης των επόμενων γενεών.
Πλατεία Λυσικράτους Πλάκα


Πλατεία Λυσικράτους Πλάκα

 Μαρίνα Αυγερινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: