Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-Τ

Οι εξαγγελίες του Υπουργού Εργασίας κου Βρούτση, αναφορικά με την κατάργηση των παράνομων παρακρατήσεων που είχε επιβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με το ν.4387/16 στις επικουρικές συντάξεις ορισμένων κατηγοριών συνταξιούχων (με σύνολο κύριας και επικουρικής πάνω από 1300 ευρώ) και την αντίστοιχη αύξηση του ποσού των ....
αποδιδόμενων επικουρικών από τον Ιούνιο 2020,  αποτελεί επιστροφή πολύ μικρού  μέρους της διαχρονικής κατακρεούργησης και κλοπής των επικουρικών μας συντάξεων, που έχουν επιφέρει τόσο η κυβέρνηση της Ν.Δ, όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους Ν. 4051/2012, 4093/2012 και 4387/2016, αλλά και των αντιασφαλιστικών- αντιλαϊκών επιλογών των παραπάνω κυβερνήσεων που κατάντησαν τις επικουρικές μας συντάξεις απλό «φιλοδώρημα» και με δικό τους νόμο καθήλωσαν χωρίς καμιά αύξηση μέχρι το 2023.
   Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση της ΝΔ υποχρεώθηκε, κάτω και από την πίεση  των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του συνταξιουχικού κινήματος όλα τα προηγούμενα χρόνια, να ενσωματώσει στο νόμο 4670/2020 τις αποφάσεις του ΣτΕ, που δικαίωναν τους συνταξιούχους στο ζήτημα αυτό, το οποίο αποτέλεσε σταθερό αίτημα των αγώνων μας. Επίσης τονίζουμε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως η επιστροφή των αναδρομικών που προκύπτουν από την διόρθωση αυτή (από 10/2019 μέχρι 6/2020) θα αποδοθούν σε όλους τους δικαιούχους τον Αύγουστο.
Ο Σύλλογός μας συντονισμένος με την ΟΣΙΚΑ και τη ΣΕΑ δεν εφησυχάζει, δεν σταματά το αγώνα έως ότου πάρουμε πίσω όλα όσα μας έχουν στερήσει σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Τα έχουμε δουλέψει, τα έχουμε πληρώσει με το παραπάνω και τα δικαιούμαστε όλα. Η νέα αυτή μερική επιτυχία-νίκη του αγωνιζόμενου κινήματος των συνταξιούχων δείχνει το δρόμο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους συνταξιούχους να πυκνώσουν ακόμη περισσότερο τις γραμμές του, να αγωνιστούμε μαζί  μέχρι την τελική δικαίωση.
               
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: