Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ο πρόεδρος της Κορώνου για το ανοιχτό συμβούλιο σμυριδεργατών Νάξου

Εκ μέρους της Κοινότητας Κορώνου Νάξου, ο πρόεδρός της Γιάννης Κωνσταντάκης, ενημερώνει για το ανοιχτό Συμβούλιο του Συνδέσμου των Σμυριδεργατών στην Κόρωνο σε ανοιχτό χώρο, που διεξήχθη της Κυριακή 10 Μαΐου, παρουσία του δημάρχου Νάξου και μικρών Κυκλάδων, των δύο αντιδημάρχων κ. Σιδερή και κ. Παντελιά, του δημοτικού συμβούλου κ. Μανδηλαρά και των προέδρων από τα σμυριδοχώρια και τις αποφάσεις που ελήφθησαν...

Ο πρόεδρος της Κορώνου, Γιάννης Κωνσταντάκης, αναφέρει για τα αποτελέσματα του ανοιχτού συμβουλίου, τα οποία μετά από συλλογική συζήτηση, είνα:
"Όλοι μας εκφράσαμε την δυσαρέσκειά μας για  το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας να κάνει αναλογίες με 150 στατήρες σμύριδας ανά σμυριδεργάτη!  Ενώ θα έπρεπε να λάβει υπόψη του τις καταστάσεις σμύριδας και να βάλλει στον κάθε εργαζόμενο: Τους στατήρες σμύριδας που παρέδωσε στο κράτος. Και ότι θα γίνει εμπεριστατωμένο έγγραφο αλλά και διάβημα διαμαρτυρίας για αυτό το θέμα.
Δεύτερον μπήκε στη συζήτηση από όλους ως φλέγον θέμα το άνοιγμα των ορυχείων άμεσα εντός του Ιουνίου, όπως μας υποσχέθηκαν πέρυσι που είχαμε πάει επιτροπή στο Υπουργείο Περιβάλλοντος& Ενέργειας.
Το τρίτον θέμα που συζητήθηκε ήταν ότι δεν υπάρχει γραφείο για τους υπαλλήλους των σμυριδορυχείων που βρίσκονται στην Νάξο.
Η πρότασή μου ήτανε και είναι: Το Γραφείο Σμυριδορυχείων, από τώρα και στο εξής να εδρεύει στην Κόρωνο, διότι είμαστε το μεγαλύτερο σμυριδοχώρι με τους περισσότερους σμυριδεργάτες και παραδίδουμε και την μεγαλύτερη ποσότητα σμύριδας και απορρέει εξ αυτού ότι θα υπάρχει και η καλύτερη εξυπηρέτηση για τους εργαζόμενους. Και έχουμε και έτοιμο γραφείο.
Όμως για να πετύχουμε στα αιτήματά μας χρειάζεται να δυναμώσουμε, καλοπροαίρετα την στάση μας απέναντι στο υπουργείο, χωρίς αντιπολιτευτική, αλλά και χωρίς καμία συμπολιτευτική διάθεση.
Γυμνές σκέψεις χωρίς χρώματα, φέρνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα, επισημαίνει καταλήγοντας ο πρόεδρος της Κορώνου.
Newsroom Cyclades Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια: