Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Τα δρομολόγια στην ορεινή Νάξο είναι σχεδόν ανύπαρκτα

Κάντε κλικ στο μπλε εικονίδιο για να δείτε πληροφορίες για τη διαδρομή και τον προορισμό https://naxosbuses.com/.../naxos-bus-schedules-july.../...

Γιώργος Κουφόπουλος ΚΩΜΙΑΚΗ(Komiaki Naxos)
Σε συνέχεια προηγούμενης αναφοράς μου στο θέμα της συγκοινωνίας με το ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ παραθέτω τα δρομολόγια για το μήνα ΙΟΥΛΙΟ και ΑΥΓΟΥΣΤΟ.

 Γιώργος Κουφόπουλος

Αν αυτή η αντιμετώπιση προς τα χωριά από το ......

 
Σταυρό της Κεραμωτής και μετά, συνιστά, εκ μέρους όλων των αρμόδιων φορέων, ισόρροπη, δίκαιη ανάπτυξη, αν αυτή η στάση δίνει ίσα δικαιώματα στη ΔΗΜΟΣΙΑ μετακίνηση σε όλους τους κατοίκους του νησιού και ΚΥΡΙΩΣ στους χωρίς μεταφορικό μέσον επισκέπτες, αν με αυτό τον τρόπο μπορούν να στηριχτούν δίκαια όλοι οι επαγγελματίες της περιοχής αυτής του νησιού μας, το αφήνω στην κρίση σας!
Μπορεί ο καθένας να εκφράσει την άποψη του κόσμια να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι αγαπάμε τον τόπο μας και ότι ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το καλύτερο γι' αυτόν.
Λυπάμαι που η προηγούμενη προσπάθεια μου να αναδείξω το μείζον αυτό θέμα δεν έτυχε της ανάλογης προσοχής.
Γιώργος Ι. Κουφόπουλος
Πρόεδρος
Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου
 
Ένα απ' τα μεγαλύτερα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των ορεινών χωριών του νησιού μας , ανάμεσα στα τόσα άλλα, είναι κι αυτό της συγκοινωνίας.
Επιτέλους κάποια πράγματα πρέπει ν' αλλάξουν.
Δεν γίνεται μονίμως να είμαστε στο έλεος του Θεού επειδή δεν έχουμε τον ανάλογο τουρισμό με την πεδινή Νάξο και με τις παραλίες γύρω από τη Χώρα.
Ας αρχίσουν πια τα προβλήματα να λύνονται ένα ένα κι ας ξεκινήσει η πολιτεία απ' αυτό τώρα που ξεκινάει και η τουριστική περίοδος.
Το καλοκαίρι σιγά σιγά πλησιάζει. Το νησί μας με βάση τις πληροφορίες που διαρρέουν και φέτος θα είναι μέσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς.
Ευχόμαστε όλα να πάνε κατ' ευχήν και το αποτέλεσμα να είναι αυτό που όλοι προσδοκούμε.
Εμείς απλά τώρα που είναι ακόμη νωρίς θα θέσουμε ένα αίτημα που αφορά το χωριό μας την Κόρωνο αλλά και γενικότερα τα χωριά από την Απείρανθο και μετά. (παρακαλώ μη βιαστείτε να πείτε ότι θέλω να έρθω σε αντιπαλότητα, ή να διαχωρίσω το νησί μας)
Γνωρίζουμε ότι πιθανόν για το ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ τα δρομολόγια από την Απείρανθο και μετά να κρίνονται ασύμφορα και το σεβόμαστε, όμως θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό η συγκοινωνία να είναι το ίδιο συχνή γιατί βοηθάει στην ανάπτυξη των χωριών.
Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της πολιτείας (Κυβέρνηση, Περιφέρεια,
Δήμος) να φροντίσει για την επιδότηση των δρομολογίων από την Απείρανθο έως τον Απόλλωνα τουλάχιστον τη θερινή περίοδο!
Ελπίζουμε φέτος και κάθε καλοκαίρι να δούμε λεωφορεία να περνάνε όχι μόνο δύο φορές την ημέρα.
Δε μπορεί κανείς επισκέπτης να είναι υποχρεωμένος να έρθει σε κάποιο από τα χωριά αυτά το πρωί και να φύγει το
απόγευμα. Δεν είναι σωστό με τόσα πλοία που φτάνουν στο νησί να μην υπάρχει η δυνατότητα να φτάσεις στο χωριό σου αν δεν έχεις αυτοκίνητο.
Αιτούμαστε λοιπόν (θα μπορούσα να πω απαιτούμε) την ίση αντιμετώπιση των χωριών μας με τη συνδρομή της Πολιτείας.
Γιώργος Ι. Κουφόπουλος
Πρόεδρος
Συλλόγου Κορωνιδιατών Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: