Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Κάλεσμα αντίστασης στα απάνθρωπα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας. Δεν πληρώνουμε το χαράτσι στη ΔΕΗ.Καλούμε το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να πάρει θέση και να υπερασπίσει τα δικαιώματα και το συμφέρον των δημοτών.

Ο Ελληνικός λαός εδώ και δύο χρόνια ζει μια κόλαση. Τα πάντα ρημάζουν και τίποτα δεν μένει όρθιο. Η χώρα μας βιώνει μια πραγματικότητα απίστευτη που τώρα, με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του μνημονιακού μπλοκ και των προθύμων, θα γίνει πολύ χειρότερη. Οι συνεγγυητές του μνημονίου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και λοιποί, μέσα από ένα απίστευτο παρασκήνιο διαβουλεύσεων, ανοιχτών εκβιασμών και δημιουργίας κλίματος τρομοκράτησης της κοινωνίας, έχουν ήδη αποφασίσει και ετοιμάζονται να υλοποιήσουν και νέα βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού. Μια πολιτική διαρκούς λιτότητας, που υποθηκεύει για τις επόμενες δεκαετίες το μέλλον της χώρας και των παιδιών μας σε ξένα κέντρα αποφάσεων, στην Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ., τις ξένες και ελληνικές τράπεζες, στα αδυσώπητα κερδοσκοπικά οικονομικά συμφέροντα.
 Ήδη άμεσα καλούμαστε να πληρώσουμε το ισοπεδωτικό χαράτσι της έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ που δίκαια χαρακτηρίζεται από πολλούς ως παράνομο και αντισυνταγματικό. Είναι ένα χαράτσι από το οποίο δεν εξαιρούνται φτωχοί, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες κ.λ.π.. Την ίδια ώρα, χιλιάδες νοικοκυριά είτε αδυνατούν να το πληρώσουν, είτε αρνούνται να συνεχίσουν να υπομένουν τα αποτελέσματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, απειλούμενα με τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.
                                                                  ΨΗΦΙΣΜΑ 
 Σήμερα 15-11-2011 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Κορωνίδας, συγκεντρώθηκαν κάτοικοι και μέλη φορέων του Τοπικού Διαμερίσματος Κορωνίδας, με θέμα την οργάνωση πάλης ενάντια στο χαράτσι που επιβάλλεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.
Μετά από  εκτενή συζήτηση αποφασίσαμε τα εξής:
Ένα κοινωνικό  αγαθό όπως η ηλεκτροδότηση των  νοικοκυριών, δεν μπορεί να συνδυάζεται  με την επιβολή άδικων και βάρβαρων μέτρων.
 Κρίνουμε άδικο  και απαράδεκτο το μέτρο και δεν  δεχόμαστε η ΔΕΗ να λειτουργεί σαν φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
 Σήμερα οι περισσότεροι δεν έχουν και άλλοι δε θέλουν να πληρώσουν το άδικο και βάρβαρο χαράτσι.
 Δε δεχόμαστε  και δε θα επιτρέψουμε να κοπεί  το ρεύμα σε κανένα για οποιοδήποτε  λόγο δεν πληρώσει το αντιλαϊκό και  παράνομο χαράτσι στη ΔΕΗ.
Καλούμε το  Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, να πάρει θέση και να υπερασπίσει τα δικαιώματα και το συμφέρον των δημοτών.
Η Λαϊκή  Επιτροπή που συγκροτήθηκε, να  κάνει παράσταση διαμαρτυρίας  στη ΔΕΗ, την Πέμπτη 17-11-2011 στις 12:00  και να παραδώσει το  ψήφισμα.
 Επίσης το  ψήφισμα να παραδοθεί στο Δημ. Συμβούλιο, στο οποίο να ασκηθεί πίεση να πάρει πρωτοβουλίες για τη μη πληρωμή του χαρατσιού.
Το ψήφισμα  στηρίζουν οι φορείς του χωριού:
 Σύλλογος  γονέων και κηδεμόνων
 Πνευματικό  Κέντρο Κωμιακής

Προς: 1) ΔΕΗ ΝΑΞΟΥ
2)Δημ. Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων 
3) Μ.Μ.Ε  

Η Λαϊκή Επιτροπή          Κωμιακή 15-11-2011   

Δεν υπάρχουν σχόλια: