Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

200.000 πλαστές συντάξεις

Διακόσιες χιλιάδες περιπτώσεις ασφαλισμένων οι οποίοι ελάμβαναν παροχές χωρίς να τις δικαιούνται εντόπισε το υπουργείο Εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια, σύμφωνα με την Καθημερινή.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη, αυτές οι παροχές (συντάξεις, ΕΚΑΣ, επιδόματα κ.α.) που χορηγούνταν παράνομα στοίχιζαν στα Ταμεία 750-850 εκατ. ευρώ ετησίως.
Πολλές από αυτές τις υποθέσεις έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Ωστόσο, αλλαγές θα γίνουν και στο σκέλος της διαχείρισης και διανομής των επιδομάτων.
Την αρμοδιότητα καταβολής τους θα έχει ένας νέος φορέας του υπουργείου Εργασίας. Εν τω μεταξύ, το υπουργείο έδωσε προθεσμία έως την 1η Μαϊου στα Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ να εναρμονίσουν τις εισφορές τους με τα ποσά τα οποία χορηγούν,
Μελέτη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής διαπίστωσε μεγάλες ανισότητες στις παροχές των Ταμείων. Κάποια από αυτά δίνουν εφάπαξ τα οποία υπερβαίνουν κατά 60-80% τις εισφορές που κατέβαλαν οι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: