Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Η απόφαση της σύσκεψης για ακτοπλοϊκό 10 Νοέμβρη 2012

Το Σάββατο 10 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, την οποία καλούσαν τα ναυτεργατικά συνδικάτα ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ένωση Μαγείρων)  μαζί με τα Εργατικά Κέντρα, Λέσβου, Σάμου, Βόρειας Δωδεκανήσου, στην αίθουσα συνελεύσεων της Ένωσης Μηχανικών.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις απηύθυναν ανοιχτό κάλεσμα στους φορείς του αγροτικού κινήματος και των επαγγελματοβιοτεχνών - εμπόρων, τους φοιτητικούς συλλόγους του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους Συλλόγους Γυναικών, τις Λαϊκές Επιτροπές. Στο κάλεσμά τους διεμήνυαν ότι με τα όσα προωθούνται στην ακτοπλοΐα από τη συγκυβέρνηση, που στην ουσία είναι η ολοκληρωτική εφαρμογή του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ένωσης «η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει μη αναστρέψιμη αν δεν αντιδράσουμε άμεσα».
Θυμίζουμε πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο και κατέθεσε πρόσφατα και στα ναυτεργατικά συνδικάτα, «πλαίσιο» για «κοινωνικό διάλογο». Οι προτάσεις της προετοιμάζουν την πλήρη ανατροπή των ναυτεργατικών εργασιακών δικαιωμάτων και δίνει τη δυνατότητα στους μονοπωλιακούς ομίλους να καθορίζουν ακόμα πιο ανεξέλεγκτα τη συχνότητα των δρομολογίων, τις τιμές των εισιτηρίων, τη σύνθεση των πληρωμάτων, τις σχέσεις εργασίας στα πλοία, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα.         Πάμε Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: