Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Άξιος....ο νέος ιερέας Νικόλαος Βλασερός

Γράφει ο Γιώργος Α.Κρητικός
Την προηγούμενη Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014, ήρθε και λειτούργησε στην ενορία μας, την Θεοσκέπαστη, ο νέος ιερέας Νικόλαος Βλασερός, ο οποίος χειροτονήθηκε την 1η Ιανουαρίου σε πρεσβύτερο, από τον Σεβασμιώτατο, κ.κ. Καλλίνικο.
Είναι ο τρίτος, κατά σειρά, από τον Σεπτέμβρη του 2008, όπου έφυγε ο πατήρ Παντελεήμων, ο οποίος είχε καθίσει στην Κωμιακή, έντεκα χρόνια(από την Κυριακή των Βα'ί'ων του 1997).
Στην πρώτη, λοιπόν, παρουσία στην νέα του ενορία, ο ιερέας Νικόλαος, συλλειτούργησε με τον πατέρα Κωνσταντίνο Κύλη, ο οποίος εκπρoσώπησε τον Σεβασμιώτατο, και βρέθηκε στην Κωμιακή.

Στο τέλος της λειτουργίας, λέγοντας δυο λόγια ο πατήρ Κωνσταντίνος, καλοσώρισε τον πατέρα Νικόλαο στην καινούργια του ενορία..
Είπε ότι ο πατήρ Ιερώνυμος, έχει κερδίσει μία υποτροφία στην Ιταλία( Βατικανό) και πρέπει να φύγει σε λίγους μήνες, οπότε για την ενορία της Κωμιακής, έπρεπε να βρεθεί άλλος ιερέας.
Ο πατήρ Νικόλαος, λοιπόν, θα λειτουργεί τρεις Κυριακές του μήνα στην Κωμιακή και μία στο Κεραμί, όπου και διαμένει.


Είπε για τα τεκτενόμενα των τελευταίων ετών, ότι ευθύνες υπάρχουν σε όλες τις πλευρές και κάθε μία, πρέπει να αναλάβει τις δικές της...
Ζήτησε συνεργασία και στήριξη, στον νέο ιερέα, από όλους...Επίσης,'' επιστροφή'' στην Θεοσκέπαστη, νιώθωντας μη ικανοποιημένος από το εκκλησίασμα της πρώτης παρουσίας του ιερέα, ενθυμούμενος μάλιστα τα χρόνια που εξυπηρετούσε ο ίδιος την Κωμιακή(αρχές της δεκαετίας του '80), όπου στις 7:30 το πρωί που ερχόταν, υπήρχαν πενήντα-εξήντα άτομα απέξω στην Θεοσκέπαστη και τον περίμεναν.
Επίσης, μίλησε για σύσταση Συμβουλίου από νέους ανθρώπους που να αγαπάνε την εκκλησία, του οποίου, φυσικά, πρόεδρος θα είναι ο πατήρ Νικόλαος.
Να ευχηθούμε κι εμείς, με την σειρά μας, στον πατήρ Νικόλαο, να είναι Άξιος, να είναι καλορίζικος στην καινούργια του ενορία και πιστεύουμε κι ελπίζουμε να οδηγήσει την Θεοσκέπαστη, σε παλιές ωραίες μέρες που θυμόμαστε όλοι...
Άξιος.......

Δεν υπάρχουν σχόλια: