Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Ξεκινούν οι διαδικασίες για 1.549 προσλήψεις τον Ιούνιο

Στον προθάλαμο του ΑΣΕΠ βρίσκονται έξι διαγωνισμοί που αφορούν στην πρόσληψη συνολικά 1.549 τακτικών υπαλλήλων.
Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές το υπουργείο Μεταφορών, η Εθνική Τράπεζα, η ΔΕΗ και η εταιρεία ΗΔΙΚΑ θα υποβάλουν στην Ανεξάρτητη Αρχή τα αιτήματά τους, προκειμένου να αποσπάσουν την έγκρισή του και να προκηρύξουν τους διαγωνισμούς τους. 
Οι διαγωνισμοί αυτοί αφορούν:
Μετά τις ευρωεκλογές το ΑΣΕΠ θα αναλάβει την κατάρτιση έξι προκηρύξεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Οι διαγωνισμοί θα διεξαχθούν είτε από το ίδιο είτε υπό τον έλεγχό του μέσα στο καλοκαίρι
450 οδηγοί και τεχνίτες στις ΟΣΥ...

Προκειμένου να εξορθολογιστεί το πρόγραμμα δρομολογίων των αστικών λεωφορείων και να μην ταλαιπωρείται το επιβατικό κοινό, η εταιρεία ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) και το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών θα υποβάλουν αίτημα πρόσληψης 330 οδηγών και 120 τεχνιτών. Το αίτημα απέσπασε ήδη την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και πλέον μένει η γνωμάτευση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκειμένου η προκήρυξη να διαβιβαστεί στο ΑΣΕΠ.
200 στο ΜΕΤΡΟ
Στην πρόσληψη περίπου 200 ηλεκτροδηγών, εκδοτών και ελεγκτών εισιτηρίων αλλά και τεχνικού προσωπικού θα προχωρήσουν μέσα στο καλοκαίρι οι Σταθερές Συγκοινωνίες (ΜΕΤΡΟ). Παρότι έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών της εταιρείας με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, δεν έχει υποβληθεί το σχετικό αίτημα προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Η προκήρυξη θα αφορά κυρίως υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προτεραιότητα στις προσλήψεις αυτές επιδιώκεται να δοθεί στους συμβασιούχους οι οποίοι είχαν απολυθεί από το Μετρό το 2009.
70 ελεγκτές στην ΥΠΑ
Με 70 νέους μόνιμους υπαλλήλους θα ενισχυθεί η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στην ειδικότητα ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, πέντε χρόνια μετά τον τελευταίο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου ή διπλώματος οποιουδήποτε τμήματος ΑΕΙ, να έχουν άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, να διαθέτουν πιστοποιημένη γνώση χειρισμού Η/Υ, καθώς και πιστοποιητικό υγείας Γ' κατηγορίας.
600 επιστήμονες και τεχνικοί στη ΔΕΗ
Αίτημα πρόσληψης 600 μόνιμων εργαζομένων πρόκειται να υποβάλει η ΔΕΗ μέσα στον Ιούνιο. Το αίτημα αφορά τεχνικό προσωπικό Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, πτυχιούχους Μηχανικούς, Διοικητικό και Οικονομικό προσωπικό, αλλά και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό. Ο αριθμός των θέσεων ενδέχεται να τροποποιηθεί μετά και την έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ πρόκειται για τον πρώτο διαγωνισμό για μόνιμο προσωπικό που θα διενεργήσει η Επιχείρηση από το 2008.
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΑΡΙΝΟΥ
amarinou@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: