Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Η κυβέρνηση προχωρά ακόμα ένα βήμα στην επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου του λαού, χειροτερεύοντας, παραπέρα, την κατάσταση στην υγεία-περίθαλψη. Έτσι αποφάσισε και εξήγγειλε δια του Υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη την περικοπή βασικών διαγνωστικών εξετάσεων, όπως το test ΠΑΠ για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, PSA για τον καρκίνο του προστάτη, λοιπούς καρκινικούς δείκτες κ.α., που χορηγούσε δωρεάν ο ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους του, εκφράζοντας με αυτή την εξαγγελία τη βούληση της Κυβέρνησης να καταργήσει την πρόληψη των βαριών ασθενειών. Πρόκειται για απόφαση θανατηφόρα για τους ασφαλισμένους,
οι οποίοι για να προλάβουν προσβολή τους από αυτές, θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους, αν έχουν, για να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις.
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και τις εξαγγελίες της από το βήμα της Δ.Ε.Θ., περί «κατάργησης των μνημονιακών πολιτικών, για δήθεν παροχές προς το λαό», ενώ αντίθετα και με την απόφαση αυτή, εντείνει την αντιλαϊκή της πολιτική και επίθεση στα εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματά μας. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την παροχή όλων των εξετάσεων, θεραπευτικών αγωγών και νοσοκομειακής περίθαλψης  δωρεάν από τον ΕΟΠΥΥ, για όλους τους ασφαλισμένους, στη βάση των ιατρικών και υγειονομικών υποδείξεων των ιατρών.
Δηλώνουμε επίσης τη συμπαράσταση μας στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των ιατρών των «Δημόσιων» νοσοκομείων, ενάντια στο παραπέρα χαράτσωμα των πολιτών για νοσοκομειακή περίθαλψη, μέσω του νέου συστήματος αμοιβών νοσοκομείων, καθώς και στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.   
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                 Η Γεν. Γραμματέας
Ι Αντωνίου                                                                                          Χρ. Τσάρα
Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών

Δεν υπάρχουν σχόλια: