Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιά 2015: Απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στα νησιά του Αιγαίου

Συγκεντρώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκαν σε πολλά νησιά του Αιγαίου. Στη Νάξο η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία όπου  περιελάμβανε έκθεση φωτογραφίας και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».
Στη συγκέντρωση διαβάστηκαν κείμενα για την Πρωτομαγιά και στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Φραντζέσκος, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής.....

Την κεντρική ομιλία έκανε η Μαρία Τασοπούλου από την Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ
η οποία ανάμεσα σε άλλα σημείωσε: «Η Πρωτομαγιά είναι για όλη την εργατική τάξη μέρα μνήμης, αλλά κυρίως μέρα ευθύνης για το πώς ο κάθε εργάτης και η κάθε εργάτρια θα πάρουν μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, βασικές προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ικανοποιηθούν οι επείγουσες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, μας καλεί να προωθήσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης.» (Διαβάστε στα συνημμένα αρχεία ολόκληρη την ομιλία)
Στην Λήμνο, συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι της Μύρινας, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αργύρης Χαρκότσικας εκ μέρους της Παλλημνιακής Επιτροπής της ΠΑΣΥ, ενώ την κεντρική ομιλία εκφώνησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων και στέλεχος του ΠΑΜΕΔημήτρης Πινάκος, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:«Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, όπως η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής στο «κοινό σπίτι» της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές».
Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Ικαρία, την Λέσβο, την Ρόδο, τηνΣάμο, την Σκιάθο, την Σκόπελο, την Σύρο και την Χίο.

Από τη συγκέντρωση στη Λήμνο


Δεν υπάρχουν σχόλια: