Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Συνέλευση Σωματείου Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα Νάξου


Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 στο Οικομουσείο Κορώνου πραγματοποιήθηκε συνέλευση του Σωματείου Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα Νάξου .
Το θέμα της συνέλευσης ήταν τα αποτελέσματα του πρόσφατου ταξιδιού του σωματείου στην Αθήνα και την συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό . Σε αυτή τη συνάντηση ο υπουργός δεσμεύτηκε για το άνοιγμα των ορυχείων στις αρχές Ιουνίου , την αύξηση της παραδιδόμενης ποσότητας στους 7400 τόνους και στο άνοιγμα των καταλόγων .

Επίσης οι σμυριδεργάτες ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Σωματείου Μιχάλη Πάσουλα και για την αυξανόμενη ζήτηση της σμύριδας αλλά την όχι και τόσο αυξανόμενη κινητικότητα του ελληνικού δημοσίου το οποίο ζητά από τους σμυριδεργάτες να αυξήσουν την κινητικότητα τους .

Παρόν στην συνέλευση ήταν ο δήμαρχος Νάξου Μανόλης Μαργαρίτης , ο οποίος εξέφρασε το λογικό παράπονο του στη μη συμμετοχή του στο πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα . Όπως τόνισε ο ίδιος είναι δήμαρχος όλης της Νάξου και ήταν μεγάλη υπόθεση ότι τόσα χρόνια το πρόβλημα της σμύριδας ήταν και είναι Παναξιακό . Έδωσε συγχαρητήρια στο σωματείο για την πρόσφατη επιτυχία του και δήλωσε αρωγός σε κάθε αγώνα του σωματείου .

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί πως αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος δήμαρχος σμυρίγλι δεν θα είχε φύγει από το λιμάνι της Νάξου προς πώληση . Και το ότι η σμύριδα πωλείται είναι το μεγαλύτερο όπλο των σμυριδεργατών στις διεκδικήσεις τους .

Το άσχημο της συνέλευσης ήταν η απουσία του μεγάλου μέρους των σμυριδεργατών , δηλαδή των άμεσα ενδιαφερόμενων οι οποίοι δεν συνειδητοποιούν τι έχουν στα χέρια τους και τι κινδυνεύουν να χάσουν . Την απουσία των σμυριδεργατών καυτηρίασε ο πρόεδρος της Κορώνου Νίκος Ιακ. Χουζούρης και προειδοποίησε για τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους την στιγμή που θα χρειαστούν τις 6 κοινότητες για την ασφάλεια τους .
 Από τον χρήστη 

Δεν υπάρχουν σχόλια: