Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ανακοίνωση της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την κινητοποίηση των αγροτών στη Νάξο

Η  Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ  συμπαραστέκεται και χαιρετίζει την σημερινή κινητοποίηση των αγροτών στη Νάξο. Τα μέτρα που επιβάλλουν η ΕΕ και συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη νέα ΚΑΠ, το τρίτο μνημόνιο και το ασφαλιστικό πλήττουν και τους μικρομεσαίους αγρότες οι οποίοι ξεκληρίζονται.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού εφάρμοσε κατά γράμμα και επέκτεινε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι διέλυσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, έκαναν καθεστώς για το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων τις
εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα για 400 και 500 ευρώ, ισοπέδωσαν δικαιώματα στην Υγεία και την Πρόνοια, εκτίναξαν την ανασφάλιστη εργασία, έρχονται να δώσουν το τελικό χτύπημα διαλύοντας ότι έχει απομείνει από την κοινωνική ασφάλιση! Ότι κατάφερε ο λαός μας με τον αγώνα του να κρατήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης  έρχονται να το ξηλώσουν υλοποιώντας την διαχρονική απαίτηση της καπιταλιστικής μεγαλοεργοδοσίας.
Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους μας και ώρα απόφασης για ανυποχώρητο αγώνα! Καλούμε τη μικρομεσαία αγροτιά να μπει ακόμα πιο μαζικά κι αποφασιστικά στον αγώνα και σε συμμαχία με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, να βάλει φραγμό στα νέα μέτρα που εντάσσονται στο γενικότερο σχεδιασμό της ΕΕ και της κυβέρνησης που με εργαλείο την ΚΑΠ επιδιώκουν το ολοκληρωτικό ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, τη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών του αγροτικού τομέα.
Κανένας να μην παρασυρθεί από την υποκριτική στάση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, ψήφισαν τις μειώσεις και το σφαγιασμό των δικαιωμάτων και τώρα προσπαθούν να αναβαπτιστούν. Κανένας να μην παρασυρθεί από τις όψιμες κορώνες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν στηρίξει όλες τις προηγούμενες αντιασφαλιστικές επιθέσεις. Κανένας να μην ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες τους, τους λεγόμενους κοινωνικούς διαλόγους με τους οποίους συνδιαμόρφωναν την επίθεση στα δικαιώματά μας!
Στον πόλεμο τους, απαντάμε με πόλεμο!
Όλοι στην απεργία στις 4 Φλεβάρη! Όλοι οι κλάδοι, όλα τα σωματεία, οι λαϊκές γειτονιές στο δρόμο του αγώνα! Κάθε μέρα, κάθε ώρα, να νιώθουν το σφυροκόπημα του εργατικού λαϊκού κινήματος!
Οργανώνουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα με στόχο:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!
Η ασφάλιση είναι δικαίωμα! Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική! Να πληρώσει η πλουτοκρατία!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη Γενική Απεργία στις 4 Φλεβάρη
ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία στις 11 πμ



Γραμματεία Νάξου

Δεν υπάρχουν σχόλια: