Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2017
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες Η φετινή 1η Μάη μας βρίσκει μπροστά σε δραματικές εξελίξεις και γεγονότα και στο εσωτερικό και σε διεθνές επίπεδο.
Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει και θα υπογράψει τη συμφωνία με τους δανειστές για την 2η αξιολόγηση, θα φέρει στη Βουλή και θα ψηφίσει το επόμενο πακέτο των σκληρών αντεργατικών- αντιλαϊκών μέτρων, που θα σφαγιάσουν τις συντάξεις και το λαϊκό εισόδημα, θα επιφέρουν νέες ανατροπές στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του εργατικού κινήματος.
Η κυβέρνηση μιλάει για έναν ακόμη «έντιμο συμβιβασμό», για μια υποχρεωτική συμφωνία, που όμως θα έχει δυο «θετικά». Τα λεγόμενα αντίμετρα, που δήθεν θα ανακουφίσουν όσους διαβιούν στην έσχατη εξαθλίωση
και την έναρξη της συζήτησης με τους δανειστές για την «ελάφρυνση» του χρέους. Δεν μπορεί όμως να κρύψει το γεγονός πως σε καμία περίπτωση η καταβαράθρωση του συνολικού βιοτικού επιπέδου των λαϊκών στρωμάτων δεν θα αναπληρωθεί με τα ψίχουλα που θα μοιράσει σε επί μέρους μικρές ομάδες, αν βέβαια κι αυτό το επιτρέψουν η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και οι δανειστές.
Από την άλλη η διαπραγμάτευση για την «ελάφρυνση» του χρέους θα συνοδευτεί από νέα, βάρβαρα μέτρα σε βάρος του λαού, νέα μνημόνια και επέκταση των δανειοδοτήσεων.
Σε διεθνές επίπεδο η αντιπαράθεση των ιμπεριαλιστικών χωρών και συμφερόντων, η έξαρση των πολεμικών συγκρούσεων στην περιοχή μας, η συγκέντρωση μεγάλων στρατιωτικών δυνάμεων (ΝΑΤΟικές, Αμερικάνικες, Ρωσικές), η ένταση των στρατιωτικών παρεμβάσεων, όπως οι βομβαρδισμοί που οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν στη Συρία και το Αφγανιστάν, η επιθετικότητα της Τουρκίας απέναντι στη χώρα μας κ.α. δημιουργούν ένα εκρηκτικό κλίμα, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανάψει την θρυαλλίδα ενός πιο γενικευμένου πολέμου. Οι κίνδυνοι για τους λαούς της περιοχής- και τον δικό μας- είναι πολύ μεγάλοι.
Η φετινή Πρωτομαγιά, οι απεργιακές συγκεντρώσεις, όλες οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος στόχο έχουν να αναδείξουν τα δύο αυτά κυρίαρχα ζητήματα. Να προσανατολίσουν στην ανάγκη μεγαλύτερης, δυνατότερης αγωνιστικής παρέμβασής του. Στην αύξηση της δράσης και της προβολής των απαιτήσεων του εργαζόμενου λαού για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, που θα δώσει λύσεις στα προβλήματα-οικονομικά και κοινωνικά- με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του, με βάση τις μεγάλες δυνατότητες της παραγωγικής υποδομής της χώρας μας.
Ακόμη στην ένταση της αντιϊμπεριαλιστικής δράσης του κινήματος με αιτήματα την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από τις ελληνικές θάλασσες και την έξοδό μας από το ΝΑΤΟ, την ακύρωση της συμμετοχής της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ενέργειες, το κλείσιμο των ξένων στρατιωτικών βάσεων.
Σας καλούμε όλους να πάρουμε μέρος στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων σε όλες τις πόλεις, σε όλη τη χώρα. να μην λείψει κανείς. Η φετινή Πρωτομαγιά είναι η κορύφωση μιας σειράς δραστηριοτήτων που ανέπτυξε το ταξικό κίνημα στο προηγούμενο διάστημα και ταυτόχρονα το εναρκτήριο βήμα της κλιμάκωσης αυτής της δράσης για το επόμενο.
Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά, περισσότεροι οργανωμένοι στα συνδικάτα μας, περισσότεροι ενταγμένοι στις γραμμές του αγωνιστικού κινήματος και των αγώνων.
Στην Αθήνα θα βρεθούμε στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, ώρα 10.00.
Στη Θεσσαλονίκη ώρα 10.00 στο Άγαλμα Βενιζέλου.



                                           Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: