Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Δελτίου Τύπου της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ για την απεργιακή συγκέντρωση 17-5-2017

H Γραμματεία Νάξου του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους απεργούς εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία.
Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν, η Ένωση Συνταξιούχων Νάξου, η Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, ο πρόεδρος του Σωματείου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα, η πρόεδρος και
η γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
Μετά την κεντρική ομιλία από τον Βαγγέλη Κορρέ, μέλος της Γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε πορεία μέχρι το Δημαρχείο, όπου αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ εισήλθε στο κτήριο και κάλεσε όσους εργαζόμενους δεν απεργούσαν, να σταματήσουν τη δουλειά και να συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία.  Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,
Οι εξελίξεις δημιουργούν νέες απαιτήσεις στην πάλη μας. Μετά από 7 χρόνια βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης η κυβέρνηση και τα επιτελεία της, οι ενώσεις και τα επιτελεία των αστών, τα κόμματα που τους υπηρετούν, όλοι μιλούν για την καπιταλιστική ανάπτυξη που είναι προ των πυλών, απαιτούν συναίνεση και υποταγή για να μην χαθεί η στιγμή, υπόσχονται καλύτερες μέρες στους άνεργους, στους εργαζόμενους που υποφέρουν, στη νεολαία από αυτή την ανάπτυξη. Είναι το νέο όχημα εγκλωβισμού του λαού, ψεύτικων προσδοκιών και ψεύτικων ελπίδων.
Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα στηθεί και ήδη θεμελιώνεται στην άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» περιέχει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους.
Και τα νέα μέτρα αποτελούν απαίτηση της πλουτοκρατίας και τα περιβόητα «αντίμετρα», που προβάλλουν είναι για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, γιατί πάλι αυτούς θα έχουν αποδέκτες.
Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε, θα συνεχίσουν πιο άγρια την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πιο αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν απολύσεις, ανταπεργία, θεσμοθέτηση «ειδικών οικονομικών ζωνών», επιδότηση του εργοδότη αντί του ανέργου, δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα. Τέτοια μέτρα, εξάλλου, προωθούνται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες καθώς και στην ΕΕ, συνθέτοντας τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές».
Καμία αναμονή, καμία ανοχή!
Η αντεργατική - αντιλαϊκή βαρβαρότητα δεν έχει τέλος, αν δεν την σταματήσουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, με την απόφασή μας να την ανατρέψουμε!
Οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε περίοδο είναι οι μόνοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές και αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους. Γιατί η εργατική τάξη όχι μόνο μπορεί να καταργήσει την καπιταλιστική σκλαβιά, αλλά και να χτίσει μια νέα κοινωνία χωρίς αυτούς και τον παρασιτισμό τους. Αυτό ακριβώς τρέμουν οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου!
Ο φόβος τους πρέπει να γίνει όπλο για την εργατική τάξη.
Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη του λαού.
Καμιά ανοχή και νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.
Νόμος είναι το δίκιο μας! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

                                      

                                                                                          Γραμματεία Νάξου


Δεν υπάρχουν σχόλια: