Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής Κωμιακής σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 17 Μάη

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΜΙΑΚΗΣ
Η πανεργατική απεργιακή  κινητοποίηση ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων είναι δική μας υπόθεση. Καλούμε όλους τους κατοίκους στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία παλιού δημαρχείου στην παραλία, στις 17 Μάη, 11.00 π.μ.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συμφώνησε με την ΕΕ και το ΔΝΤ για τη λήψη νέων σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τα οποία
προστίθενται σε όλα τα άλλα που πήρε η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Ευθύνες φέρουν και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε ότι θα παρθούν αυτά και άλλα αντιλαϊκά μέτρα.
Στο νέο αντιλαϊκό πακέτο περιλαμβάνονται μέτρα, όπως για τους μικρομεσαίους αγρότες, η δραστική μείωση του κουτσουρεμένου αφορολόγητου ορίου κατά 3.000 ευρώ περίπου, που κατάκτησαν με τους σκληρούς αγώνες τους στα μπλόκα και θα επιβαρύνει με επιπλέον 650 ευρώ το χρόνο κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο η φοροληστεία, αφού διατηρούνται τα τεκμήρια διαβίωσης, οι νέες μειώσεις στις πενιχρές συντάξεις, ενώ βάζουν μπροστά πλειστηριασμούς σπιτιών και χωραφιών για τα χρέη, ενεργοποίηση αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα. Την ίδια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη φορομπηχτική πολιτική του δήμου, μέσω των αυξημένων δημοτικών τελών που αφορούν ύδρευση, καθαριότητα και λοιπά και μάλιστα υπό την απειλή διακοπής νερού σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Την ίδια ακριβώς κατάσταση αντιμετωπίζουμε και με τους υπέρογκους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Ιδιαίτερα επώδυνο νέο μέτρο είναι οι νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, που θα γίνουν μέσω της αύξησης του ετήσιου φορολογητέου ποσού πάνω στο οποίο θα υπολογίζεται το ποσοστό των εισφορών. Τώρα η ποσοστιαία εισφορά θα επιβάλλεται στο σύνολο του εισοδήματος του προηγούμενου έτους, χωρίς να αφαιρεθεί η δαπάνη για τις ασφαλιστικές εισφορές. Τα περί έκπτωσης στο σύνολο του ασφαλιστέου ποσού κατά 15%, τον πρώτο χρόνο (2018), που ανήγγειλε η υπουργός Εργασίας, ακόμα και αν υπάρξει, δεν αλλάζει την ουσία, αφού από το 2019 δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.
Όλα αυτά τα μέτρα και τα «αντίμετρα» γίνονται για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, του μεγάλου κεφαλαίου.
Την πορεία του ξεκληρίσματος, της φτώχειας, της πείνας και της εξαθλίωσης που έχουν προδιαγράψει για μας η ΕΕ, οι ελληνικές κυβερνήσεις, οι εμποροβιομήχανοι και τα μονοπώλια που είναι οι αντίπαλοί μας, δεν θα την αποδεχτούμε.  Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε. Όλοι μαζί σύμμαχοι, εργαζόμενοι, μικρομεσαίοι αγρότες, μικροί ΕΒΕ, νέοι, γυναίκες,  συνταξιούχοι των λαϊκών οικογενειών, να σηκώσουμε, άμεσα κι αποφασιστικά, αγωνιστικό τείχος αντίστασης και αντεπίθεσης.
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή. Καμιά αναμονή, καμία ανοχή!
Η πανεργατική απεργιακή  κινητοποίηση στις 17 Μάη, ενάντια στο νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων κυβέρνησης - κουαρτέτου που θα έλθει για ψήφιση στη Βουλή, είναι και δική μας υπόθεση. Με τα δικά μας πανό, τις δικές μας σημαίες, τα δικά μας αιτήματα, παίρνουμε μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία, 11πμ.
Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαδί.
Όλοι μαζί να σταματήσουμε τη νέα αντιλαϊκή επιδρομή! Αντεπίθεση για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει. Διεκδικούμε τις σύγχρονες ανάγκες μας. Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: