Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ρόδος, 4 Μαΐου 2017 Προβολή των Δωδεκανήσων στα μεγαλύτερα Ρωσικά ΜΜΕ!

Η Διεύθυνση Τουρισμού της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας στη Μόσχα, με αφορμή την παρθενική πτήση της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας S7 στην Κω, φιλοξένησαν το διάστημα από 29 Απριλίου έως 4 Μαΐου 2017 δημοσιογράφους  από τη Ρωσία που συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα ΜΜΕ της....
χώρας. Το δημοσιογραφικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο και την Ένωση Ξενοδόχων της Κω, καθώς επίσης με τους δήμους Καλύμνου, Πάτμου και Νισύρου.
Στόχος του ταξιδιού είναι  να αναδειχθεί ο προορισμός με τον πλέον δυναμικό τρόπο.  Η Ρωσική τουριστική αγορά αναπτύσσεται διαρκώς και εξελίσσεται σε μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ευρώπη και προφανώς για την Ελλάδα. Η Κως με την Πάτμο, τη Νίσυρο και την Κάλυμνο θα προβληθούν σε ρωσικά ΜΜΕ ευρείας απήχησης και αποδοχής, ενισχύοντας το τουριστικό τους προφίλ. 
Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στη Κω και επισκέφθηκαν τη Νίσυρο, την  Κάλυμνο και την  Πάτμο για να μεταφέρουν στο κοινό τους μια ολοκληρωμένη εικόνα για τις τουριστικές δυνατότητες και το υψηλό επίπεδο τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν τα νησιά της Δωδεκανήσου. Το πρόγραμμά τους περιλάμβανε, εκτός των άλλων, επισκέψεις σε αρχαιολογικά και φυσιολατρικά μνημεία, χώρους άθλησης και αναψυχής, καταδύσεις, γνωριμία με τοπικά-παραδοσιακά προϊόντα.
Στο δημοσιογραφικό ταξίδι συμμετείχαν οι παρακάτω συντάκτριες/δημοσιογράφοι:
-NEKHOROSHKINA IRINA, εκπροσωπώντας το μεγαλύτερο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι
-MANUKHINA VIKTORIIA, εκπροσωπώντας το ευρείας κυκλοφορίας γυναικείο περιοδικό ”Top Beauty” 
-SAKHAROVA ELENA, εκπροσωπώντας  το κατεξοχήν τουριστικό κανάλι My Planet (Moya Planeta)
-LORIYA ELENA, εκπροσπώντας την εφημερίδα “Izvestia”
-LEGOSTAEVA ALENA & SURNINA POLINA, εκπροσωπώντας το Περιοδικό “National Geographic Traveller”
Σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού Νοτίου Αιγαίου, κα Μαριέτα Παπαβασιλείου εξαίρει τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την πραγματοποίηση του press trip των Ρώσων δημοσιογράφων στην Κω και στα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου, επισημαίνοντας ότι ο τουρισμός απαιτεί ομαδικό πνεύμα προκειμένου να ελπίζει σε ένα καλύτερο μέλλον.
«Εξασφαλίσαμε γα τα Δωδεκάνησα και ειδικότερα για την Κω, την Κάλυμνο, την Πάτμο, τη Νίσυρο μία μοναδική ευκαιρία προβολής σε κορυφαία ΜΜΕ της Ρωσίας,  μίας τουριστικής αγοράς που αναπτύσσεται ραγδαία και που κερδίζει διαρκώς μεγαλύτερο ρόλο στο παγκόσμιο τουριστικό γίγνεσθαι.
Θέλω να ευχαριστήσω το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας στη Μόσχα και τον κ. Νέστορα Τυροβούζη για την  πάντα άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το δήμο της Κω και την Ένωση Ξενοδόχων της Κω. Πολλές ευχαριστίες στους δήμους Νισύρου και Καλύμνου καθώς και στα πρακτορεία Biblio Globus, Gem Travel, στην Δωδεκάνησος Seaways, στο περιφερειακό μας γραφείο του ΣΕΤΕ και όλους όσοι στήριξαν αυτή την προσπάθεια. Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου ταξιδιού οφείλεται στην πολύ καλή συνεργασία και στο συντονισμό που υπήρξε.
Ο τουρισμός απαιτεί ομαδικό πνεύμα εάν θέλουμε να πάμε μπροστά. Χαίρομαι ιδιαίτερα που συναντώ αυτή την διάθεση  και πρόθεση συνεργασίας στα νησιά μας. Έτσι μπορούμε να περιμένουμε πάντα τα καλύτερα», δήλωσε η κ. Παπαβασιλείου.

Από τη Διεύθυνση Τουρισμού
της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: