Τρίτη 2 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα : Σύσκεψη στο Περιφερειακό Φυτώριο¨

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Φυτωρίου.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας ,Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Σωτρίλλης ,ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου κ. Μπαριανάκης , από την ΑΝΔΩ η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Ρένα Παυλάκη – Διακίδη και ο Δ/ντης κ. Ζήφος, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΑΚΕΙΑ κ. Αναστάσης Πλατύς και από την ΚΟΙΣΠΕ Λέρου ο Πρόεδρος....
κ. Ανδρέας Γεωργίου με τον συνεργάτη του κ. Δημήτρη Χατζαντώνη.
Σκοπός της σύσκεψης ήταν η συνεργασία όλων των φορέων που συμμετείχαν για να στηρίξουν τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης Τομέας Ψυχικής Υγείας Δωδ/σου (ΚΟΙΣΠΕ) Λέρου ο οποίος είναι μια μορφή εναλλακτικής κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Ο κύριος στόχος της ίδρυσης του -πέραν του προφανούς που είναι το επιχειρείν- είναι το θεραπευτικό κέρδος για άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, χρόνιους ως πρότινος ασθενείς, προσφέροντας τους εργασία και επαγγελματική εμπειρία στις δραστηριότητες που ήδη έχει αναπτύξει (αγροτικές καλλιέργειες, ζαχαροπλαστείο, επεξεργασία και τυποποίηση μελιού, κυλικείο).
Η συνεργασία έχει σαν στόχο το ΚΟΙΣΠΕ να δραστηριοποιηθεί εκτός των συνόρων του νησιού της Λέρου και στην Ρόδο, με την συνεργασία της ΠΑΝΑΚΕΙΑ Ρόδου και ως τεχνικός σύμβουλος η ΑΝΔΩ.
Η συνεργασία με το Περιφερειακό Φυτώριο συνίσταται στην παραχώρηση αγροτικής έκτασης στην ΚΟΙΣΠΕ ώστε τα άτομα με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, χρόνιους ως πρότινος ασθενείς, να προσφέρουν εργασία και εκτός το θεραπευτικό κέρδος να είναι και το επιχειρείν.
Στην σύσκεψη η οποία είναι μία πρώτη προσέγγιση ,συζητήθηκε ο τρόπος και το πλαίσιο της συνεργασίας.




Ο
Πρόεδρος
Μιχαήλ Μπαριανάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: