Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος

«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του για την επίθεση που κατήγγειλε η περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αττικής, Αλ. Μπαλού σε βάρος της, από τον Θ. Τζήμερο.
Στη δήλωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Θ. Τζήμερος...
ήταν γνωστός, μέχρι πρότινος, για τις αντικομμουνιστικές, ακροδεξιές και παραληρηματικές δηλώσεις του, με τις οποίες προσπαθούσε εναγωνίως να τραβήξει επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας… Με τη σημερινή, βίαιη επίθεσή του εναντίον της Περιφερειακής Συμβούλου Αττικής, Αλ. Μπαλού, ξεπερνά πλέον κάθε όριο, και αποδεικνύει την πραγματική ιδεολογία του».
«Ο κ. Τζήμερος δεν είναι γραφικός, είναι επικίνδυνος», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ως «αυτονόητη» την «απερίφραστη καταδίκη τέτοιου είδους φασιστικών συμπεριφορών».
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και η Ρένα Δούρου καταγγέλλουν τη χειροδικία 
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, δια του προέδρου του Θοδωρή Σχινά και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου με δηλώσεις τους καταγγέλλουν την απρόκλητη επίθεση του Θάνου Τζήμερου με μπουνιές κατά της Αλεξάνδρας Μπαλού, στελέχους του ΚΚΕ και μέλους του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που εξελίχθηκε κατά τη συνεδρίαση του ΠΕΣΥ με θέμα ημερήσιας διάταξης τους δασικούς χάρτες, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου.
Οι σύνεδροι αιφνιδιάστηκαν και δεν αντέδρασαν άμεσα ώστε να προφυλάξουν την κ. Μπαλού από την οργή του κ. Τζήμερου, όταν της επιτέθηκε και τη γρονθοκόπησε.
Αμέσως μετά τη βιαιοπραγία το Περιφερειακό Συμβούλιο, αποφάσισε την αποβολή του δράστη, ενώ ο πρόεδρος του ΠΕΣΥ κ. Σχινάς αμέσως μετά την ολιγόλεπτη διακοπή της συζήτησης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το Περιφερειακό Συμβούλιο καταδικάζει αυτήν την πολιτική ενέργεια του κ. Τζήμερου. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν το ΠΕΣΥ. Είναι απολύτως αντίθετες προς τη δημοκρατική λειτουργία του οργάνου όσο και της αυτοδιοίκησης. Αυτές οι συμπεριφορές εκφράζουν μόνο τον ίδιο τον κ.Τζήμερο».
Από την πρώτη στιγμή το επεισόδιο καταδίκασε με δήλωσή της και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποκαλύπτει τη συνειδητή προσπάθεια καταβαράθρωσης του κύρους του κορυφαίου συλλογικού δημοκρατικού οργάνου της Περιφέρειας, του Περιφερειακού Συμβουλίου. Καμία αιτιολογία δεν υπάρχει για ενέργειες εκφασισμού της δημόσιας ζωής».
Η ίδια η κα. Μπαλού προκειμένου να σταματήσει την εκτροπή της συζήτησης με τις τοποθετήσεις των συνέδρων (Γιώργου Καραμέρου, Σπύρου Τζόκα, Κώστα Καράμπελα, Φωτεινής Βρύνα, επί του προσωπικού ζητήματος, ζήτησε να λήξει το θέμα υπογραμμίζοντας ότι το προεδρείο κατήγγειλε τον «αλήτη Τζήμερο», όπως τον χαρακτήρισε, τόσο για την επίθεση όσο και για τις αφίσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: