Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Εκδήλωση της Ναξιακής Κυκλαδικής Πολιτιστικής εταιρείας "ΝΙΚΑΝΔΡΗΣ" με θέμα "Κυκλαδικός Πολιτισμός και συμβολή της ανάδειξης των μνημείων. (βίντεο φωτογραφίες)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ναξιακής-κυκλαδικής πολιτιστικής εταιρείας την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού του Αγίου Σώστη Λ. Συγγρού Αθηνών με θέμα:
"Κυκλαδικός Πολιτισμός και συμβολή της ανάδειξης των μνημείων στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Νάξου και των νησιών γενικότερα".............



Στην αρχή προβλήθηκε βίντεο για τα κυκλαδικά ειδώλια. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου της "Νικάνδρης" για τους στόχους και τον προγραμματισμό δράσης της εταιρείας. Στη συνέχεια έγινε η ομιλία-παρουσίαση της ερευνητικής εργασίας, ιδιαιτέρως σημαντικής, του εκλεκτού νέου επιστήμονα, πολιτικού μηχανικού Κώστα Ι. Τουμπακάρη με θέμα: "Ναξιακός νερόμυλος, κατασκευή και λειτουργία". Στο τέλος προσφέρθηκε κέρασμα με τοπικά προϊόντα. Η εκδήλωση άφησε άριστες εντυπώσεις στους παρευρεθέντες.

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μαργαρίτης οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ.κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Γιώργος Μαυρογιαννόπουλος, ο καθηγητής ΤΕΙ κ. Πέτρος Αξαόπουλος, ο ανώτατος δικαστικός κ. Κώστας Σιδερής, λοιποί επιστήμονες, εκπρόσωποι ναξιακών και άλλων μαζικών φορέων και άλλοι συμπολίτες και λοιποί παρόντες.
Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει λεπτομερέστερη ανακοίνωση-δελτίο τύπου για την εκδήλωση













Δεν υπάρχουν σχόλια: