Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΠΑ - Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου (Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον) εξήγγειλε την πρόθεση του να επαναλειτουργήσει την τεχνική βάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.

Έξι χρόνια μετά το οριστικό κλείσιμο της τεχνικής βάσης στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από τον «σωτήρα» ιδιώτη επενδυτή, και μετά τις συνεχείς οχλήσεις της ομοσπονδίας και των πρωτοβάθμιων σωματείων των κλάδων των μηχανικών αεροσκαφών ( ΕΠΤΑΟΑ – ΣΤΟΑ ) , το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου (Αερομεταφορές – Παρόν και Μέλλον) εξήγγειλε την πρόθεση του να επαναλειτουργήσει την τεχνική βάση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στο διεθνές.... αεροδρόμιο της Αθήνας.  
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αεροπορικό επισκευαστικό υπόστεγο στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη με έκταση 70000 m2 , και κόστος κατασκευής μεγαλύτερο από 150 εκ ευρώ, το οποίο είχε τα τελευταία χρόνια μετατραπεί σε περιστερώνα.Λαμβάνοντας υπόψη την διαμόρφωση της παγκόσμιας αγοράς, όπως την έχουν διαμορφώσει οι τρεις μεγάλες αεροπορικές συμμαχίες και όχι μόνο, στον τομέα της βαριάς συντήρησης, η επαναλειτουργία της τεχνικής βάσης προσδίδει τεράστιες δυνατότητες στην χώρα μας όχι μόνο στον οικονομικό τομέα ( υπολογίζουμε ετήσια έσοδα της τάξης των 350 εκ ευρώ από το εξωτερικό) αλλά και αρκετές νέες θέσεις εργασίας.  
Στηρίζουμε αυτήν την αναπτυξιακή πρωτοβουλία του Υπουργείου και ευελπιστούμε στην άμεση υλοποίηση της εξαγγελίας του εκπροσώπου του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ Δ. Τσουκαλά τόσο για την τεχνική βάση όσο και για το εκπαιδευτικό κέντρο. Πιστεύουμε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ξαναμπούμε σε δρόμους ανάπτυξης , προόδου και υψηλής τεχνολογίας, αφήνοντας πίσω μας την απαξίωση που μας επέβαλαν για έξι χρόνια πολιτικές  πογκρόμ, διώξεων , και απολύσεων που είχαν σαν θεό την ιδιωτική πρωτοβουλία και να στηριχθούμε στις δυνατότητες του εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού της χώρας μας.  

                                Από το γραφείο τύπου


Δεν υπάρχουν σχόλια: