Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο Κωμιακίτης Ιωάννης Αγγελής

Σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προήχθη ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής.
Ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.
Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είναι πλέον ο εποπτεύων εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Ιωάννης Αγγελής, μετά από τις σημερινές προαγωγές που αποφασίστηκαν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ) του Αρείου Πάγου (και έτσι αποχωρεί από τη θέση του στην αντιτρομοκρατική).
Ταυτόχρονα –όπως αναμενόταν– δεν προήχθη στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, λόγω της πειθαρχικής ποινής που της είχε επιβληθεί, σχετικά με χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενόπουλου....

Επίσης, έγιναν άλλες 17 προαγωγές εισαγγελικών λειτουργών.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Τσατάνη είχε καταθέσει αίτηση για την προαγωγή της στον βαθμό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ωστόσο η προαγωγή της δεν πραγματοποιήθηκε για τυπικούς λόγους (λόγω της απόφασης του Δευτεροβάθμιου 9μελούς Πειθαρχικού Συμβούλιου του Αρείου Πάγου, με την οποία επικυρώθηκε η πρωτοβάθμια πειθαρχική απόφαση που τις επέβαλε την ποινή της στέρησης μισθού 60 ημερών για τους χειρισμούς της στην υπόθεση του αποβιώσαντος επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου).
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Αγγελής αντικατέστησε τον περασμένο Οκτώβριο τον συνάδελφό του Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, που ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, επί μια τετραετία.
Μετά τη δημοσίευση της προαγωγής του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα εγκαταλείψει τη θέση του και ακολούθως το ΑΔΣ θα καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί.
Συγκεκριμένα, ο νέος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου γεννήθηκε το 1957 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Σεπτέμβριο του 1983.
Ως εισαγγελέας Εφετών, ο κ. Αγγελής διαδραμάτισε ρόλο στην υπόθεση του Ανδρέα Βγενόπουλου.
Είχε καταθέσει δύο αναφορές σε βάρος συναδέλφων του, καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του.
Αρχικά, οι δύο αναφορές τέθηκαν στο αρχείο στις 30 Ιουνίου 2016 από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μανώλη Ρασιδάκη.
Όμως, η Ξένη Δημητρίου μόλις ανέλαβε καθήκοντα εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, μετά την αποχώρηση, λόγο ορίου ηλικίας, της Ευτέρπης Κουτζαμάνη, ανέσυρε από το αρχείο τις δύο αυτές αναφορές.
Ο κ. Αγγελής επέρριπτε ευθύνες για τους χειρισμούς στην υπόθεση Ανδρέα Βγενόπουλου στην πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρο Ντογιάκο, αλλά και σε άλλους εισαγγελικούς λειτουργούς, όπως Γεωργία Τσατάνη, Νικος Ορνεράκης κ.λπ.

Προαγωγές

Παράλληλα, από το ΑΔΣ προήχθησαν στον βαθμό του εισαγγελέα Εφετών οι εξής πέντε αντεισαγγελείς Εφετών: Χαράλαμπος Μωυσίδης, Ευάγγελος Κασαλιάς, Κωνσταντίνος Σαμαράς, Σοφία Αποστολάκη και Βασιλική Χριστούλη.
Στον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών προήχθησαν οι εξής έξι εισαγγελείς Πρωτοδικών: Μαρία Σπυροπούλου, Ζωή Νικολάου, Δημήτριος Σταύρου-Βρακάς, Ευάγγελος Μαστάκας, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και Καλλιρρόη Νταίκου.
Επίσης, στον βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγονται οι εξής έξι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Πολυκράτης, Ιωακείμ Κασωτάκης, Ειρήνη Πελεκάνου, Κωνσταντίνα Θάνου, Στυλιανή Γιαιλόγλου και Δήμητρα Τσιαρδακλή.
efsyn.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: