Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΝΑΞΟΥ….ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ …ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ

Γράφει ο Νίκος Λεβογιάννης....Μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου (γυναίκες) υπέστησαν …μπούλινγκ (Bullying)
Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για διορισμό προσωρινής διοίκησης για τη διενέργεια εκλογών
Με αφορμή όσα έγραψα στην πρώτη ανακοίνωσή μου για όσα συμβαίνουν τελευταία στον Σύλλογο Κορωνίδας με βάση την ισχνή πληροφόρηση που είχα (επικρατεί …ομερτά), προκλήθηκε έντονο ενδιαφέρον, πολλές συζητήσεις και φωτίζεται σιγά-σιγά μια- ομολογώ με έκπληξη -πρωτόγνωρη κι αποκρουστική κατάσταση, που επικρατούσε τα τελευταία χρόνια στον Σύλλογο Κορωνίδας.

Ήταν κατάσταση «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», καθεστώς «χούντας»…ένας αποφάσιζε και διέτασσε…οι άλλοι σιωπούσαν και όποιος τολμούσε να αντιδράσει δεχόταν απίστευτη συμπεριφορά.
Αποκορύφωμα της κρίσης ήταν όσα βάρβαρα και τραγικά συνέβησαν στην τελευταία πριν τη διάλυσή του συνεδρίαση του Δ.Σ. στις αρχές Απριλίου, στη διάρκεια της οποίας δύο τουλάχιστον γυναίκες-μέλη του Δ.Σ. υπέστησαν …μπούλινγκ, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία.
Πρωταγωνιστής σε όλα αυτά ήταν το πρόσωπο που κατείχε τη θέση του «προέδρου», γνωστός εξ άλλου και από την Κωμιακή όπου επιχειρούσε τα καλοκαίρια να διαλύει πολιτιστικές εκδηλώσεις που γίνονταν στο χωριό, ιδιαίτερα όταν ήμουν σ’ αυτές ομιλητής. Υπάρχουν στο διαδίκτυο τα σχετικά video. Αυτός ο κύριος κατάφερε να πάρει τον Σύλλογο στα χέρια του και να τον οδηγήσει στο χείλος της διάλυσης.
Και μόνο μια φράση από την παραίτηση γυναίκας – μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου «με έβρισαν λόγω και έργω», δηλαδή δέχτηκα μπούλινγκ, αρκεί για να αντιληφθεί καθένας τι συνέβη. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. υπήρξε ακόμη και χειροδικία σε βάρος γυναίκας μέλους του Δ.Σ., μαζί με βαρύτατες ύβρεις για την ίδια και την οικογένειά της. Άλλη γυναίκα μέλος του Δ.Σ. εξυβρίστηκε επίσης χυδαιότατα εκείνο το βράδυ και όλα αυτά σε δημόσια συνεδρίαση του Δ.Σ.
Να επισημάνω ακόμη ότι με εντολή του λεγόμενου «Προέδρου του Συλλόγου», είχε απαγορευτεί κάθε επαφή του Συλλόγου με πρόσωπα – Κωμιακίτες μη αρεστά πολιτικά σ' αυτόν, είχε απαγορευτεί οποιαδήποτε συνεργασία μαζί τους, ακόμη και η αναγραφή στην εφημερίδα του ονόματός τους ή όποιας δραστηριότητάς τους, είχε απαγορευτεί να καλούνται στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Ένας από αυτούς πληροφορήθηκα ότι ήμουν κι εγώ, τιμητικό βέβαια, όταν αυτό το πράττουν πρόσωπα όπως ο συγκεκριμένος κύριος, αλλά απαράδεκτο. Μόνο την εφημερίδα δεν μου έκοψαν, αλλά όσες φορές παρεισέφρυσε το όνομά μου σε κείμενα της Κορωνίδας, μαθαίνω τώρα, ότι υπήρξε αντίδραση από το συγκεκριμένο πρόσωπο.
Επιβάλλεται λοιπόν, μετά από την αναλυτική πληροφόρηση που είχα από πολύ έγκυρες πηγές, να ομολογήσω ότι με τη σκληρή κριτική που άσκησα στα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. για τους χειρισμούς που έκαναν, για τη σιωπή τους, αδίκησα κάποιους απ' αυτούς και κυρίως εκείνες τις γυναίκες από το Δ.Σ. που αντέδρασαν έντονα, που δέχτηκαν μπούλινγκ και κάτω από αυτές τις συνθήκες ήταν απόλυτα φυσιολογικό να τρομοκρατηθούν και να παραιτηθούν.
Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στην Γραμματέα του Συλλόγου Κατερίνα Σουσούνη, που λόγω της θέσης της στο Δ.Σ., της καταλόγισα ευθύνες για τους χειρισμούς που έγιναν, αλλά αγνοούσα όσα υπέστη η ίδια και άλλες κυρίες του Συλλόγου στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ..
Χάρη όμως στην αντίδραση της Κατερίνας Σουσούνη, της Στέλλας Λιαγούρη, της Ιωάννας Μανωλά, σε συνθήκες μάλιστα τραμπουκισμών και μπούλινγκ, έσπασε αυτό το «απόστημα» που είχε γιγαντωθεί μέσα στον Σύλλογο Κορωνίδας τα τελευταία χρόνια, με την ανοχή και την ενίσχυση πολλών δυστυχώς Κωμιακιτών και άρχισε να απλώνεται επικίνδυνα στην ΟΝΑΣ, αλλά και στη Νάξο. Είναι φανερό ότι ο Σύλλογος ήταν ένα καλό εφαλτήριο για την προβολή του εν λόγω κυρίου και για την ενίσχυση του προφιλ του μέσω των τοπικών ΜΜΕ στη Νάξο και αλλού.
Οι εξελίξεις στον Σύλλογο Κορωνίδας είναι πλέον συγκεκριμένες και κατά κάποιο τρόπο έχουν καταστεί μονόδρομος. Τα περισσότερα μέλη του συμβουλίου έχουν παραιτηθεί και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διοίκηση. Είναι όμως διασφαλισμένα από την Γραμματέα του Συλλόγου η σφραγίδα και τα πρακτικά του Δ.Σ.
Τα περισσότερα από τα παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη για τον διορισμό προσωρινής διοίκησης. Τη λειτουργία της Λέσχης του Συλλόγου ανέλαβαν εθελοντικά μερικοί Κωμιακίτες που συχνάζουν εκεί.
Ελπίζω τις επόμενες μέρες να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από κάποια παραιτηθέντα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Επιβάλλεται να μιλήσουν ανοιχτά και καθάρια, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα. Προσωπικά τους δηλώνω ότι θα είμαι δίπλα τους, όπου μου ζητηθεί και άλλοι πολλοί εκτιμώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: