Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ
Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων 2017, συνεχίζει τις προβολές κινηματογραφικών ταινιών στις οποίες ο Ιάκωβος Καμπανέλλης έχει γράψει το σενάριο ή τις έχει σκηνοθετήσει ή είναι βασισμένες σε θεατρικά έργα του.

Την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 21:00 θα προβληθεί η ταινία ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ σε σκηνοθεσία Ίωνα Νταϊφά,σενάριο Λεωνίδα Ελευθεριάδη και επιμέλεια διαλόγων του μεγάλου μας.....
Νάξιου συγγραφέα.

Είναι μια ταινία που προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1956 και πρωταγωνιστούν οι Άννα Συνοδινού, Νίκος Καζής, Βασίλης Αφεντάκης, Σταύρος Ξενίδης, Μαρίκα Νέζερ, Δημήτρης Μυράτ, Κυριάκος Μαυρέας, Κώστας Χατζηχρήστος και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
Τη μουσική έχει γράψει ο Μάνος Χατζιδάκις.

                                                                 ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζέιμς Πέρυ και ο διευθυντής των επιχειρήσεών του ΠήτερΣπάιρους, έρχονται στην Αθήνα για διακοπές, αλλά και για να βρουν κάποιον Παπαδόπουλο από την Πελοπόννησο,που έχει κληρονομήσει μισό εκατομμύριο δολάρια. Ο δικηγόρος Τάσος Καλογήρου και η βοηθός του Μαίρη, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον τυχερό κληρονόμο, βάζουν αγγελία στις εφημερίδες. Το αποτέλεσμα είναι να καταφτάσουν εκατοντάδες Παπαδόπουλοι και να γίνει μεγάλη αναστάτωση. Στο μεταξύ, ο Πέρυ ερωτεύεται τη Μαίρη, και την παίρνει μαζί του στην Αμερική.

Σας περιμένουμε, κάθε Τετάρτη, να δούμε ή να ξαναδούμε παρέα ταινίες που άφησαν εποχή. Να γνωρίσουμε τον Ιάκωβο Καμπανέλλη του κινηματογράφου, να δούμε εικόνες της Ελλάδας μιας άλλης εποχής, και να μοιραστούμε την εμπειρία μιας κινηματογραφικής βραδιάς αυτό το καλοκαίρι στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Η είσοδος για όλες τις προβολές είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: