Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η   10/7/2017Ο ΠΣΣΔΤ εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους που απεργούν διεκδικώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας, διατήρηση της Κυριακάτικης αργίας, την πληρωμή δεδουλευμένων, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας:
1. στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στις 13 Ιούλη
2. στο Εμπόριο στις 16 Ιούλη
3. στον Επισιτισμό – Τουρισμό στις 20 Ιούλη

Οι μεγαλοεργοδότες στους κλάδους αυτούς και οι μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις στο εμπόριο έχοντας στο πλευρό τους την κυβέρνηση και την πολιτική που αυτή, κατ’ απαίτησή τους υλοποιεί, έχουν εξαπολύσει μια άγρια επίθεση στους εργαζόμενους των κλάδων αυτών, αυξάνοντας έτσι την κερδοφορία και ανταγωνιστικότητά τους. Στον χώρο του εμπορίου θέλουν να ξεκαθαρίσουν το «τοπίο» από την μικρή επιχειρηματικότητα, να καρπωθούν κάθε μικρό κέρδος της.
        Η απληρωσιά, η κατάργηση ΣΣΕ και μισθολογικών δικαιωμάτων, οι απολύσεις και οι άθλιες συνθήκες εργασίας κυριαρχούν. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος. Η αντίσταση στην πολιτική αυτή, στην αντεργατική τακτική των εργοδοτών είναι η μόνη απάντηση από τη μεριά του ταξικού εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την διεκδίκηση και επίλυση των αιτημάτων τους.
Ταυτόχρονα είναι ταξική υποχρέωση του συνολικού εργατικού κινήματος να συμπαρασταθεί στις απεργιακές αυτές κινητοποιήσεις, να βοηθήσει με την αλληλεγγύη του για την επιτυχία τους. Οι αγώνες αυτοί θα αποτελέσουν παρακαταθήκη για τους συνολικούς αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης και κεφαλαίου, είναι αγώνες που αφορούν όλους τους εργαζόμενους, όλο το λαό.
Στον πόλεμο εργοδοσίας και κυβέρνησης απαντάμε:
                        Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!!!


                                          Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: