Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

Μπορεί να μην εισπράξουμε “γερμανικές οφειλές ..”, αλλά οι Γερμανοί θα εισπράξουν “ελληνικές αποζημιώσεις”

Του Μιχάλη Τζανάκη Δεν ξέρω για τις «Γερμανικές αποζημιώσεις» αν και πότε θα τις εισπράξει η χώρα μας, αλλά το πιθανότερο είναι να εισπράξουν οι Γερμανοί «Ελληνικές αποζημιώσεις», γιατί λέει τους (ξε-)πουλήσαμε τα αεροδρόμια κι αυτά δεν έχουν βασικές υποδομές. Πχ. Δεν υπάρχει ένα «στούντιο μασάζ», δε λειτουργεί εντός..
αεροδρομίων μια σχολή χορού φλαμέγκο και τάνγκο, ούτε καν ένα παραδοσιακό Γιαπωνέζικο εστιατόριο με σούσι!
 Απαράδεκτοι οι Έλληνες και δικαίως πρέπει να απαιτήσουν μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες εκατομμύρια, για να μη σας πω ότι πρέπει να κατασκευάσουν άλλα ολοκαίνουργια αεροδρόμια και να τους τα παραχωρήσουν, αντί των παλιών έτσι για ψυχική οδύνη.
 Για να σοβαρευτούμε τώρα, είναι γνωστό πως οι πρώην Αποικίες της Αφρικής και αυτές της Μπανανίας στην Λατινική Αμερική πάντα συντηρούν ισχυρούς δεσμούς με τις «μητροπόλεις» και μπορεί να μην τις πληρώνουν σήμερα με σκλάβους αλλά το «κατιτί» τούς το δίνουν!

Άλλωστε, γιατί να εγείρουν θέμα αποζημιώσεων οι Έλληνες «δια ασήμαντον αφορμή» -εντάξει μια πεντακοσαριά χιλιάδες νεκρούς είχαμε στην Κατοχή, εκ των οποίων οι μισοί από λιμό- και να μη ζητούν οι ίδιοι οι Γερμανοί, όταν τους δίνουμε αεροδρόμια και οι πυροσβεστήρες τους είναι παλιάς τεχνολογίας. Δεν είναι καν SIEMENS!

Καλά, πώς τους ξέφυγαν ή μήπως δε βγάζει οι εταιρεία αυτή ακόμα πυροσβεστήρες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: