Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Η ημερίδα για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου (φωτογραφίες βίντεο)

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η επιστημονική ημερίδα, αφιερωμένη στη γυναίκα, με θέμα «Πρόληψη-διάγνωση-αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού» που διοργάνωσε,ο Σύλλογος Σκαδιωτών-Μεσωτών Νάξου.
 Η ημερίδα είχε ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των γυναικών δεδομένου ότι ο καρκίνος του μαστού προσβάλει μεγάλο αριθμό γυναικών ανά τον κόσμο αλλά είναι δυνατή η θεραπεία της ασθένειας εάν διαγνωσθεί έγκαιρα, όπως καταδείχτηκε και από την ομιλία του συμπατριώτη μας επιστήμονα γιατρού, κ.Κωνσταντίνο Χατζόπουλο, Χειρουργό Μαστού, στην Γενική Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «Ιασώ».....

Σε μία πλήρως κατανοητή ομιλία ανέπτυξε με λεπτομέρεια την αναγκαιότητα της έγκαιρης διάγνωσης για την πλήρη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Παράλληλα, περιέγραψε όλες τις σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής αντιμετώπισης και αποκατάστασης των ασθενών.
Έστειλε δε το αισιόδοξο μήνυμα ότι με τα σημερινά μέσα μπορεί να αντιμετωπισθεί ο καρκίνος του μαστού και η αισθητική της γυναίκας. 
Ανέφερε όλες τις μεθόδους διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, από την απλή μαστογραφία μέχρι την PET.  Έδωσε έμφαση στην εφαρμογή του υπερήχου και την επέκτασή του με την ελαστογραφία, επειδή μπορεί να εφαρμοσθεί και σε νεαρές ηλικίες, δεδομένου ότι δεν προκαλεί βλάβες στους υγιείς ιστούς.
Τέλος η πρόεδρος του Συλλόγου Αθηνά Χωριανοπούλου - Πιτταρά μαζί και τα μέλει του Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαρίστησαν τον γιατρό, κ.Κωνσταντίνο Χατζόπουλο για την προσφορά του στην ενημέρωση των μελών του Συλλόγου, για την πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.




























Δεν υπάρχουν σχόλια: