Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Ανακοινώσεις για τη Πρωτομαγιά, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ-Τ RAPEZVN

Συνάδελφοi Η φετινή Πρωτομαγιά, η μεγάλη Πρωτομαγιάτικη Απεργία μας βρίσκει πιο δυνατούς, πιο αποφασισμένους στην αναμέτρησή μας με την σκληρή αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Η επίθεση ενάντιά μας δεν πρόκειται να σταματήσει. Το “τέλος” των μνημονίων που ετοιμάζεται να γιορτάσει η κυβέρνηση, η “επιτυχία” του πλέον αιματοβαμμένου πρωτογενούς πλεονάσματος των 7 δισεκ. ευρώ, η κυβερνητική δέσμευση για...
την απαρέγκλιτη τήρηση των συμφωνημένων με τους δανειστές, οι απαιτήσεις του ΣΕΒ, για τους εργαζόμενους και το λαό, τους συνταξιούχους αποτελούν τους δείκτες που σηματοδοτούν την ένταση της επίθεσης.
     Δεν μας ξεγελούν οι προσπάθειες της κυβέρνησης να μας εξαπατήσει με τις δήθεν δυνατότητες να διαπραγματευτεί την μη εφαρμογή των περικοπών των συντάξεων και του αφορολόγητου, λόγω του μεγάλου πλεονάσματος. Καλλιεργεί νέες ψεύτικες ελπίδες στο λαό, για να περάσει ένα κλίμα αναμονής, επανάπαυσης των λαϊκών στρωμάτων, εν όψει και πιθανών πολιτικών εξελίξεων. Δεν τους πιστεύουμε, δεν τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη. Διεκδικούμε ασταμάτητα, με αγώνες όσα μας έχουν κλέψει.
     Παράλληλα, εναντιωνόμαστε στην πολεμική κατάσταση που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους έχουν δημιουργήσει στην περιοχή μας, η οποία μεγαλώνει τους κινδύνους γενικευμένων πολεμικών συγκρούσεων σε βάρος όλων των λαών.
     Η Πρωτομαγιάτικη Γενική Απεργιακή Κινητοποίηση είναι η απάντησή μας στις πολιτικές και επιλογές αυτές μέσα και έξω από τη χώρα μας. Μαζί με το εργατικό και λαϊκό κίνημα των γειτονικών χωρών παλεύουμε ενάντια στην κατάσταση αυτή.
     Απαιτούμε τώρα να φύγουν όλες οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις από τις χώρες μας και τη Μεσόγειο. Να σταματήσουν άμεσα οι πολεμικές και στρατιωτικές επιχειρήσεις. Να φύγουν οι ξένες βάσεις, το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Απαιτούμε την έξοδο της χώρας μας από το ΝΑΤΟ, κανένας έλληνας στρατιωτικός έξω από τα σύνορά μας.
      Θα είμαστε όλοι στις Πρωτομαγιάτικες Συγκεντρώσεις του ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος. Στην Αθήνα στο Σύνταγμα (προσυγκέντρωση 9 π.μ. στην Ομόνοια) και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 10 πμ και στις άλλες πόλεις, όπου έχουν οριστεί οι συγκεντρώσεις.
     ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
     ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ
     ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ
     ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: