Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σταύρου Αραχωβίτη με τους βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Συνάντηση με τους Βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. κ. Νίκο Συρμαλένιο, Αντώνη Συρίγο και Νίκο Μανιό είχε σήμερα, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Αραχωβίτης.

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στο γραφείο του Υπουργού, συζητήθηκαν θέματα που
απασχολούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους και αλιείς των Κυκλάδων.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν: τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικοτέχνες των νησιών, να δοθούν οι άδειες φύτευσης αμπελιών που έχουν ζητήσει οι αμπελοκαλλιεργητές των Κυκλάδων, οι συνδεδεμένες ενισχύσεις στην αιγοπροβατοτροφία και το θέμα της παστούρας.

Οι βουλευτές των Κυκλάδων ενημέρωσαν τον Υπουργό για  το «Πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργίας δυο συνεργατικών επιχειρήσεων του πρωτογενή τομέα σε Μικρά Κυκλαδονήσια», που έχει ήδη ξεκινήσει με μία σειρά ανοικτών συζητήσεων.

Στην συνέχεια, οι βουλευτές ζήτησαν από τον Υπουργό την επιτάχυνση των εργασιών για το Φράγμα του Τσικαλαριού και τον ενημέρωσαν για το θέμα του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) στην Νάξο.

Ο Υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και δεσμεύτηκε για την επίλυσή τους και συμφώνησε στη πραγματοποίηση ημερίδας – ενημέρωσης των αγροτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: