Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗ ΝΑΞΟ


Κωστής Στυλ. Λεβογιάννης levos@otenet.gr
   Εν συνεχεία του από 17.10.2018 σημειώματός μας, δημοσιεύομε ,σήμερα,  τα (επεξειργασμένα από εμένα) στοιχεία  της ΕΛ.ΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστικη Αρχή) για τις γεννήσεις στη νήσο Νάξο για το έτος 2017 με κριτήριο τον τόπο της γεννήσεως. (Τις  γεννήσεις , με κριτήριο τον τόπο της μονίμου κατοικίας της μητρός, είχα δημοσιεύσει την 17ην  Οκτωβρίου  ενεστώτος έτους).
   Συμφώνως προς τα στοιχεία αυτά, οι
γεννήσεις στη νήσο Νάξο ( με το προρρηθέν κριτήριο ) για το έτος 2017 είναι , ως ανεμένετο, μηδέν (  0  ).
   Οι γεννήσεις , για το έτος 2017, για τις Τοπικές Κοινότητες Κορωνίδος και Δαμαριώνα ( με κριτήριο τον τόπο της μονίμου κατοικίας της μητρός ) είναι  μία (1)  και  τέσσαρες (4 ) αντιστοίχως.
   Οι θάνατοι (με κριτήτιο τον τόπο της μονίμου κατοικίας του θανόντος) στις ειρημένες Τοπικές Κοινότητες  για το έτος 2017 ανήλθαν εις  μεν την Κορωνίδα εις τέσσαρες (4), εις δε τον Δαμαριώνα εις  οκτώ (8).
    Τούτων δοθέντων, θα αποσταλεί , μετ΄ου πολύ, προς δημοσίευση , προς τον εκ Κωμιακής ορμώμενο, εκπρόσωπο  της Επιστημονικής Επιτροπής  του συνεδρίου «Η Νάξος διά μέσου των αιώνων» εξέχοντα Νομικό και Οικονομολόγο Βασίλειο Ιω. Φραγκουλόπουλο,  το πλήρες κείμενο της  μελέτης μου με τίτλο : « ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΗ ΝΑΞΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΝ  ΠΕΡΙΟΔΟΝ 1956 – 2017»
Πηγή: ΕΛ.ΣΤΑΤ          Επεξεργασία στατιστικών στοιχείων:  Κωστής Στυλ.Λεβογιάννης
Σ.Σ  1.  Υπογραμμίζεται ιδιαιτέρως ότι ο Άνθρωπος ( στην Ελλάδα) είναι το μόνο « Ὄν» (εκτός από αυτά που είναι προορισμένα από τη φύση τους να «μεταναστεύουν» για να γεννήσουν) που μεταβαίνει στο κλινήρες άστυ των Αθηνών (κυρίως)  για να τεκνοποιήσει.
Σ.Σ  2.  Σημειώνεται, επίσης, ότι οι γεννήσεις στην Ελλάδα έχουν αναχθεί σε λίαν επικερδές εμπόριο αφού εκ του συνολικού αριθμού των γεννήσεων , το έτος 2015, το 77,2% ήταν στα μαιευτήρια – «σφαγεία» των Αθηνών (κυρίως) με Τομή (και ουχί με «καισαρική»  τομή , δοθέντος ότι η γέννηση με τον τεχνητό αυτό τρόπο δεν συνδέεται με τον Γάϊο Ιούλιο Καίσαρα αλλά με το ρήμα caedo*  ( προφορά : “κέdo” ) της Λατινικής γλώσσης που σημαίνει σφάζω, τέμνω).
--------------------------------------------
*  Όρα και Γραμματική της Λατινικής γλώσσης του Αχιλλέως Τζαρτζάνου, έκδ.1979

Δεν υπάρχουν σχόλια: