Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης Κορρησίας και Βουρκαρίου, Δήμου Κέας, ενέκρινε η ΕΥΔ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου


Ένα κρίσιμης σημασίας έργο για το νησί της Κέας , που αναβαθμίζει το περιβάλλον, προστατεύει το οικοσύστημα και βελτιώνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού, περνά στο στάδιο της υλοποίησής του, μετά την εκ νέου έγκριση από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της υπογραφής σύμβασης με τον ανάδοχο.
Πρόκειται για το έργο  “ Δίκτυα Αποχέτευσης Κορρησίας και ...
Βουρκαρίου, Δήμου Κέας”, το οποίο αποτελεί τμήμα της Πράξης «Δίκτυα Αποχέτευσης και Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Κέας», συνολικού προϋπολογισμού 6.393.347,03 ευρώ, για το οποίο η ΕΥΔ προέβη στην προέγκριση  του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, το έργο έχει ενταχθεί στο  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020, με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής.
Το έργο περιλαμβάνει το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του οικισμού Κορρησίας, ενώ θα γίνουν παρεμβάσεις στα δίκτυα μεταφοράς των λυμάτων των οικισμών Βουρκαρίου και Γυαλισκαρίου. Περιλαμβάνεται επίσης η κατασκευή δύο προκατασκευασμένων αντλιοστασίων για τη μεταφορά των λυμάτων στην εγκατάσταση επεξεργασίας που χωροθετείται πλησίον του λιμανιού της Κέας.
Σε μεταγενέστερη φάση θα συμπεριλάβει την κατασκευή των έργων συλλογής μεταφοράς, επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων των  οικισμών Ιουλίδας και Μυλοποτάμου, αφού ο συλλεκτήριος αγωγός έχει σχεδιαστεί για να δεχθεί την παροχή αυτών.
Το έργο υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με τον Δήμο Κέας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: