Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ 1η Μάη ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ πρ. ΔΕΚΟ - ΤΡΑΠΕΖΩΝ


1η Μάη, ημέρα πανεργατικής απεργιακής κινητοποίησης, ημέρα που η εργατική      τάξη, απανταχού της γης, τιμά τους νεκρούς της, τους ηρωϊκούς αγώνες της ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Στη χώρα μας, μετά από 10 χρόνια κρίσης, μνημονίων, άγριας επίθεσης του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του ενάντια σε κάθε εργατικό δικαίωμα, που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και του υπηρετικού συνδικαλιστικού προσωπικού τους σε ΓΣΕΕ και Ομοσπονδίες,..
όπου όλα αυτά τα χρόνια στην κυριολεξία «ξεσάλωσαν» προκειμένου να «σταυρωθεί» η εργατική τάξη, η φετινή  εργατική πρωτομαγιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με τη συνεχιζόμενη, χωρίς     σταματημό, αντεργατική επίθεση, αυτή τη φορά, στο όνομα της … ανάπτυξης!!!.

Μιας ανάπτυξης για την οποία καλούμαστε να γίνουμε το λίπασμα της μεγαλύτερης ακόμη αύξησης των κερδών τους, να χάσουμε ότι εργατικό, ασφαλιστικό  δικαίωμα και κατάκτηση μας έχει απομείνει προκειμένου να γεμίσουν ακόμη περισσότερο «τα σεντούκια» τους βιομήχανοι και εφοπλιστές, το μεγάλο κεφάλαιο.


Στην ίδια ρότα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας τους είναι οι κίνδυνοι πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας που εγκυμονούν οι συνεχώς εντεινόμενοι ανταγωνισμοί των ντόπιων και ξένων μονοπωλιακών επιχειρήσεων για την εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς τους.

Οι προεκλογικές εξαγγελίες τόσο της κυβέρνησης, όσο και των άλλων μνημονιακών κομμάτων για το δήθεν τέλος της λιτότητας και το δημοσιονομικό χώρο που εξασφάλισαν τα ματωμένα πλεονάσματα, τις καλύτερες μέρες που θάρθουν κλπ, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα ακόμη ψέμα.

Το μαρτυρούν οι χίλιες και πλέον μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις που διέλυσαν εργατικά και ασφαλιστικά δικαιώματα και παραμένουν άθικτες, οι μισθοί και συντάξεις πείνας, οι τεράστιες οφειλές των λαϊκών στρωμάτων, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί, λουκέτα κ.α.

Μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι ο ανυποχώρητος αγώνας με συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών και κυβερνητικά φερέφωνα. Αγώνας μαζικός, ενωτικός με τους μικροεπαγγελματίες και αγρότες ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,   για τη διεκδίκηση όλων όσων δικαιούμαστε, όλων όσων ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Παίρνουμε όλοι μέρος στις πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις με το ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα στις 10.30 στο Σύνταγμα, Προσυγκέντρωση ώρα 10.00 Άγαλμα Κολοκοτρώνη, Σταδίου.

Στη Θεσσαλονίκη ώρα 10.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου, Στη Λάρισα ώρα 10.00 στην κεντρική πλατεία, στην Πάτρα ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο, στα Γιάννενα ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο, στο Αγρίνιο ώρα 10.30 στην κεντρική πλατεία, σε όλες τις άλλες πόλεις της χώρας.



                                             Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: